Libya’nın, Türkiye’ye denizlerde komşusu olduğunu ,Libya’nın Türkiye’ye uzak olmadığını, Libya meselesinin Türkiye’nin kendi doğalgaz yataklarını koruma meselesi olduğunu bu nedenle” Libya’dan bize ne?” denilemeyeceğini belirtip şu açıklamayı yaptı:

“Libya bizi ilgilendiriyor. Libya herhangi bir ülke değil, Türkiye’nin denizlerde komşusudur. Libya’nın kıta sahanlığı, Doğu Akdeniz’deki en zengin doğalgaz yataklarına barındırıyor.
Türkiye’nin Libya’nın meşru hükümetiyle yapmış olduğu anlaşmada ,Libya’yla eşdeğer doğalgaz yatakları vardır. Burda ki esas mesele Türkiye’nin doğalgaz yataklarını koruma meselesidir. Vatan meselesidir. Bu nedenle Libya’dan bize ne? diyemezsiniz.”
dedi.

Metin Feyzioğlu, Hafter'in arkasında Emperyalist devletlerin olduğunu, Türkiye’nin tezkeresinin Birleşmiş Milletler’e aykırıda olmadığını söyledi.

“Emperyalistlerin desteklediği Hafter, Libya’da iktidara gelirse, Türkiye’nin Libya meşru yöntemiyle imzaladığı mütabakatı geçersiz kılabilecektir. Mesele; Türkiye’nin kendi doğalgaz yataklarını koruma meselesi olduğu için Libya bize uzak değildir.

Libya’ya Türkiye’nin asker göndermesine ilişkin tezkeresi Birleşmiş Milletler’e aykırı değildir. Çünkü Birleşmiş Millet tarafından meşru görülen hükümeti Türkiye desteklemektedir.

Türkiye Libya’nın doğalgaz yataklarını da göz dikmiş değildir. Türkiye, Libya ile yaptığı mütabakatla kendi doğalgaz yataklarının sınırını belirlemiştir. Bu sınırları korumak adına Libya’nın meşru hükümetinin isyancı güçler tarafından yıkılmamasını istiyor. Bu konu partiler üstü bir konudur, vatan meselesidir.”dedi.

Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesinde sakınca olmadığını, tezkerenin diplomiside elini güçlendireceğini ama bunu yaparken mutlaka en az bir devletin diplomasi yoluyla desteğinin alınması gerektiğini ifade etti, bu milli davada muhalefetin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi

“Türkiye eğer Libya’ya asker gönderecekse; destek verecekse mutlaka en az bir veya birden fazla devlet ile açıktan yada arka kapı diplomasisi mütabakatı yapılmalı ve desteği alınmalıdır. Bu konuda eminim ki Dışişleri Bakanlığımız etkili bir şekilde çalışmaktadır.

Tezkere hemen yarın asker göndermek değil Türkiye’nin Libya’da kararlılığını gösterir, diplomaside elini güçlendirir. Türkiye’ye ait doğalgaz yataklarının emperyalist devletlerin desteklediği bir isyancının eline geçmemesi sağlamak lazımdır. Bunun için tezkere akıllıca kullanılmalı, muhalefet bilgilendirilmeli, bu milli meselede ayrılık olmaması sağlanmalıdır.Libya Türkiye için önemlidir.”dedi.

Editör: TE Bilişim