29 Mart 2020 Pazar günü itibarıyla dünyada bir çok ülkede saatler yaz saati uygulamasına geçilerek 1 saat ileri alındı. Vatandaşlar ise Türkiye'de yaz saati uygulamasının geçerli olup olmadığını ve saatlerin 1 saat ileri alınıp alınmayacağını merak eder oldular. Şu an Türkiye'de saat kaç?

Türkiye'de şu an saat kaç sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Yaz saati uygulamasına geçişin yapıldığı Pazar gününde pek çok ülkede saatler 1 saat ileriye alındı. Türkiye'de ise cep telefonları ve bilgisayarların saatleri otomatik olarak 1 saat ileri alınınca kafalarda karışmış oldu.

TÜRKİYE'DE ŞU AN SAAT KAÇ?

Türkiye'de saatleri ileriye alınmadı. Resmi Gazete'de daha önceden yayımlanan karar doğrultusunda Türkiye'nin sabit saat uygulamasına geçtiği ifade edilmişti.

SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Türkiye'de yaz saati uygulaması 2016 yılından bu yana devam etmekte. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'deki karar doğrultusunda gün ışığından daha fazla yararlanma adına yaz saati uygulaması her yıl geçerli olacak.

Editör: TE Bilişim