Dışişleri Bakanlığı, Fransa'da 3 kişinin hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya ilişkin yaptıkları açıklamada, "Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz." derken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da "Terörün her türüyle mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

"HİÇBİR SEBEP CANA KIYILMASINI MAZUR GÖSTEREMEZ"

Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.

"TERÖR VE ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN DA KINAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlenen saldırıya ilişkin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nice'deki Notre-Dame kilisesinde gerçekleşen menfur terör saldırısını kınıyor, Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Terörün dini, dili, rengi yoktur. Terörün ve aşırıcılığın her türüne karşı kararlılıkla ve dayanışma içinde mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim