Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, yoğunluğun azaltılması amacıyla,  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'li olarak çalışanlar eczaneden alınan ücretsiz maskelerden yararlanamayacak.

Yapılan açıklama şöyle:

"Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.''

Uzaktan çalışanlar ne yapacak!

Uygulanacak yeni karara göre, SSK'lı olanlar maskelerini iş yerlerinden temin edecek. Lakin koronavirüs ile mücadele kapsamında birçok iş yeri çalışanlarını evlerinde tutup mesai yaptırıyor. Evinde çalışan insanlarda maskeleri nasıl temin edeceklerini haklı olarak sorguluyor.

Hala sms alamayan insanlar var

Sosyal medyada gördüğümüz üzere hala ücretsiz maske dağıtımı için sms aracılığıyla gönderilen kod birçok vatandaşa ulaşmamış durumda. Türk vatandaşları maske sıkıntısı çekerken, Türkye'nin dünyaya maske dağıtması da ayrı bir ironi ayrı bir şov.

ABD'ye 500 bin cerrahi maske gönderiliyor!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ABD'ye 500 bin cerrahi maske göndereceğini söylemişti. 

ABD’ye gönderilecek malzemeler şöyle:

500 bin cerrahi maske,
4 bin koruyucu önlük,
bin 500 koruyucu gözlük,
400 tane N95 maske,
500 tane yüz koruma maskesi,
2 bin litre dezenfektan.

Editör: TE Bilişim