Türk pasaportu 110 ülkeye vizesiz seyahat imkanı ile 57’nci sıradan 50’nci sıraya yerleşti. Listenin ilk sırasında 192 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlayan Japonya ve Singapur pasaportları yer alırken, Almanya ve Güney Kore pasaportları 190 ülkeye vizesiz seyahat imkanıyla ikinci oldu. Üçüncü sırada ise 189 ülkeye vizesiz seyahatle Finlandiya, İtalya, Lüksemburg ve İspanya pasaportları var.

BARBUDA'DAN VATANDAŞLIK ALIRSAN AVRUPA'YA SEYAHAT VİZESİZ

"ASYA ÜLKELERİ ÖNE GEÇTİ"

"İHTİYAÇ HALİNE GELDİ"

Demirel, “ Yatırım Yoluyla Türkiye Vatandaşlığı Programı’nda da geliştirilebilecek bazı noktalar var. Türkiye, yatırım yoluyla vatandaşlık programını geliştirmek için danışmanlık alabilir. Özellikle diğer ülkelerde en çok önem verilen süreçlerden biri özgeçmiş araştırması. Özgeçmiş araştırmaları detaylı bir şekilde yapılıp, vatandaşlığa alınacak kişinin uygunluğu tespit ediliyor. Örneğin; adli sicil kaydı isteniyor ve kontrol edilerek karar veriliyor. Vatandaşlık programları uluslararası iş yapmak isteyen yatırımcıların daha rahat bir şekilde ticaret yapmasına yardımcı oluyor. Küreselleşen dünyada ekonomik, siyasi ve salgınlar gibi bölgesel ve uluslararası krizlerden etkilenmek istemeyen insanlar için yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık planlamak artık bir ihtiyaç haline geldi" ifadelerini kullandı.

"EN UYGUN YATIRIM VATANDAŞLIK PROGRAMLARI KARAYİİPLER'DE"

Türk vatandaşlarının en çok talep gösterdiği vatandaşlık programlarına dikkat çeken Demirel, “Şu anda en uygun olan yatırım vatandaşlık programları Karayipler'de bulunuyor. St. Kitts ve Nevis, Antigua, Barbuda ve St. Lucia gibi Karayip ülkelerinin vatandaşlıkları ile İngiltere ve Şengen bölgesine visesiz girebiliyorsunuz. Balkanlar’da ise Montenegro ve Kuzey Makedonya seçeneği ön plana çıkıyor. Antigua ve Barbuda’da 4 kişilik aile için 100 bin dolar hibe yaparak, Montenegro’da 250 bin Euro gayrimenkul satın alınması ve 200 bin Euro devlete yapılan bir bağış ile vatandaşlık elde etmek mümkün. Dünya’nın 185 ülkesine vizesiz erişim imkanı sağlayan Malta vatandaşlığını elde etmek için ise minimum 600 bin Euro hibe yapmak gerekiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim