Habererk / Özel Haber

6 yıl önce bugün Pkk'lı terörist Nurullah Semo tarafından Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Çakıroğlu alçakça bir pusuda şehit edilmişti.

Nurullah Semo isimli Pkk'lı terörist üniversiteden atılmış ve tutuklanarak müebbet hapis cezasında çarptırılmıştı.

6 yılında Ülkücü Şehit Fırat Çakıroğlu anılıyor.

Türk Milleti tek yürek oldu ve #FıratYılmazÇakıroğlu haştegiyle açılan başlığa yoğun biçimde anma mesajı attı.

Birçok siyasetçi ve vatandaş #FıratYılmazÇakıroğlu haştegine attığı anma mesajları dikkat çekti.

İşte o mesajlar:

ŞEHİT FIRAT ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Fırat Çakıroğlu şehit edilmesi, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde başlayan Pkk'lı terörist öğrencilerin kavgası sonrası Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ülkücü öğrencinin bıçaklanarak şehit edilmesi olayıdır. Olay sonrası yapılan yargılamalarda, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Pkk'lı terörist Nurullah Semo tutuklandı.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Pkk'lı terörist öğrenciler ile girdiği tartışma sonucu bıçaklı saldırıya uğrayarak şehit olan ülkücü Ege Üniversitesi öğrencisi.

Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu 1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. CHP'li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Şehit edilmesi üzerine Fırat Çakıroğlu'nun adı, Tarsus'ta adına açılan spor merkezine, Nazilli'de bir parka verilmiştir. Elvankent'te de adına bir hatıra ormanı oluşturulmuştur. İzmir'in Menderes ilçesinde bir spor tesisine ve Aliağa ilçesinde yapılan bir parka, Manisa'da bir kavşağa adı verilmiştir.

Cinayetin sanığı Nurullah Semo, 880 gün süren yargılanma döneminden sonra terör örgütü üyeliğinden 15 yıl, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: TE Bilişim