Yayın hayatına başladığında oldukça ses getiren kanalın, İYİ Parti'nin kanalı olacağı, İYİ Parti'nin yarattığı muhalif rüzgarın sesi olacağı konuşuluyordu.

Kanal yetkilileri İYİ Parti'yle ilişkilerini net bir şekilde açıklamasalar da, Yönetim Kurulu Başkanı'nın Hakan Ünser olması bu yorumlara neden olmuştu. 

Hakan Ünser İYİ Parti GİK üyesi ve Meral Akşener'in danışmanıydı. Kanalın satın alındığı duyulduğunda, basında bu işin Meral Akşener'in talimatıyla gerçekleştiği yazılıp çizilmişti. 

Fakat birkaç ay önce, Türkiyem TV sessiz sedasız bir kez daha el değiştirdi. Hakan Ünser, bu işi daha fazla yapmak istemediğini söyleyerek, kanalın ortaklarından birine hisselerini devredip çekildi.

Peki yayına başlamasıyla büyük beklentiler yaratan televizyonun akıbeti neden böyle olmuştu?

Burada ilginç bir hikaye var. 

Edindiğimiz bilgiye göre Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, kendi alanında gördüğü bu işin Hakan Ünser tarafından yapılmasından rahatsızdı.

Kendisine bu işe dahil olması için bir teklif de gelmeyince, memnuniyetsizliğini gizlemeden eleştirmeye başladı. 

Meral Akşener'in katılımıyla açılışını yapıp, yayına başladığı günden itibaren İYİ Parti'nin bütün etkinliklerini takip eden Türkiyem TV'nin sahne arkasında ciddi bir gerilim yaşanıyordu.

Murat İde, kanalın faaliyetlerinden memnun değildi, bütün yayın işleri kendisi üzerinden ve kendisinin yönetiminde dönsün istiyordu.

Partinin canlı yayın işlerinin kanala verildiğini, Türkiyem TV ekipmanı sayesinde İYİ Parti etkinliklerinin sorunsuzca ve çok ucuza yapılacağını öğrendiğinde harekete geçti.

Meral Akşener'in talimatıyla verilen işin iptali için Akşener'le görüştü.

Halihazırda mobil canlı yayın ekipmanlarını tazeleyerek kadro oluşturmaya başlayan kanalın bu iş için yeterli olmadığını ifade etti.

Akşener, ikna olarak canlı yayın işinin Murat İde'nin işaret ettiği firmaya verilmesini kabul etti. 

Hakan Ünser'in gizli kalan tepkisi, basına yansımasa da, İYİ Parti genel merkezine bomba gibi düştü.

Türkiyem TV ekranında Akşener'in Salı grup toplantısı canlı yayını 15 dakikadan sonra kesildi.

Binlerce izleyici ve parti kurmayları nedenini merak ettiler. Kanalın ve Ünser'in resmi açıklaması "teknik bir arıza nedeniyle" olsa da, canlı yayın işinin başka bir firmaya verilmesini protesto amacıyla yayını kestirdiği anlaşıldı. 

Bu saatten sonra Ünser ve Akşener arasına kara kedi girdi. İYİ Parti'nin bir diğer tartışmalı vakası olan Ağustos kongresinde, listeye gizlendiği anlaşılan anahtar listeye giremedi. 

Peki Murat İde?

Murat İde'nin canlı yayın işlerini Türkiyem TV'nin teklifinin neredeyse iki katı fiyata verdirdiği kurum, İde'ye borcunu ödedi elbet.

Ekim ayından itibaren İde, KRT kanalında program yapmaya başladı. 

Çok tanıdık bir hikaye değil mi?
 

Editör: TE Bilişim