En borçlu belediyeler arasında yer alan geçtiğimiz Ekim ayında icralık olan AK Parti'li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde görevli üst düzey müdür ve daire başkanlarının 2 gün boyunca bir oteli kapattıkları öğrenildi.

Samsun Hedef Halk Gazetesi‘nde yer alan habere göre CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’in sahibi olduğu Havza Ancere Hotel’de gecelik bir kişilik normal tarife 150 liradan işlem görürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve belediye üst yönetimi tüm tasarruf tedbirlerini bir tarafa bırakıp, 78 çift kişilik odası bulunan otelin tamamını 150 kişilik katılımla 2 günlüğüne hizmetine aldı. Büyükşehir’in tarifede indirim alıp alınmadığı bilinmiyor ancak, kaplıca ve hamam keyfine belediyede görevli tüm müdürler, daire başkanları ve üst personel ve ailelerinin davet edildiği öğrenildi.

YÜKSEK BORÇLARI GEREKÇE GÖSTERİP İŞÇİLERE YÜZDE 3 ZAM YAPMIŞLARDI

Tasarruf tedbirleri gerekçesiyle suya, ulaşıma zam yapan, müze girişlerine zam yapıp, tasarruf tedbirleri  gerekçesiyle hayvanat bahçesini kapatan, belediye tesislerinde yüksek zamlar yapan AK Parti'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘Yüksek borçları’ gerekçe göstererek işçilere sadece yüzde 3 zam yapmıştı.

BELEDİYENİN İSRAFLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

AK Parti'li Belediye daha önce de, çiçek alımı, sosyal ve kültürel hizmetler için otobüs kiralaması, tanıtım materyalleri yaptırılması ve “hoş geldin bebek” seti alımı için 15 milyon 169 bin 550 TL harcamıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi son olarak ise “Proje, Yatırım ve Hizmetlerin Kamuoyuna Duyurulması” isimli hizmet için 30 milyon 392 bin TL’lik ihale yaptığını duyurmuştu. Belediyenin borcunun 2019 yılının Nisan ayında yapılan meclis toplantısında 1 milyar 664 milyon lira olarak açıklanmıştı.

Editör: TE Bilişim