Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Yapılan İşlerin denetimliğini ise Kilis Valiliği ve Özel İdaresi tarafından sağlanıyor. 

Azez Meclisi tarafından meclis caddesinin bulunduğu bölgenin kilit taşı ve kaldırım taşı bordür  yapım ihalesine çıkıldı. 

50 Bin metre 8cm kilitli parke taşı 4 bin Metre 30 cm kaldırım bordür taşı yine 4 Bin metre 20 cm bordür taşı ile 5 bin metre 10x20 kaldırım taşı 6 cm 5 bin metre kare olarak yapıldı. 

Yapılan ihale KB gorup adında firmaya verilirken firma’nın sahibi Türk, fakat firma merkezi olarak basılan kaşede  Azez El bab Suriye olarak gösterilirken açık bir adresin olmaması dikkat çekti. 

İKİ KATI FİYAT VERİLMİŞ 
Habererk  Watsap ihbar hattımıza atılan ihale belgelerinin incelendiğinde fiyatların iki kattan fazla olduğu anlaşıldı. Yaptığımız araştırmada 8 cm kilitli parke taşının metre karesinin 14-15 TL olduğu 50.000 metre kare kilitli parke taşının ise 650- 700 bin lira tuttuğu nakliye ve işçilik ile birlikte en fazla  900 bin liraya mal olduğu anlaşıldığında ihalede ise 1 milyon 500 bin lira yazılarak yolsuzluk  yapıldığı anlaşıldı. 

SÖZLEŞMEDEKİ FİYAT İLE YAPIM HAK EDİŞ RAPORUNDAKİ FİYATLAR BİR BİRİNİ TUTMUYOR
İhale sözleşmesinde toplamda 1 Milyon 858 Bin lira yazarken, Yapım hak ediş raporunda sözleşme bedeli 1 Milyon 742 Bin lira yazıyor , iki bedel arasında 116 Bin lira gibi uçurum rakam bulunuyor. 

DENETİMLİĞİNİ KİLİS VALİLİĞİ VE ÖZEL İDARESİ YAPIYOR
Azez’de yapılan inşaat ve diğer ihale işlerinin tüm denetimliğini Kilis valiliği ve özel İdaresinin görevlendirdiği mühendisler ve bilir kişiler tarafından yapılmaktadır. 

24 SAAT GEÇMEDEN ÇÖKTÜ 
Kilis taşı yapılan yol 24 saat geçmeden çöktü. Döşenen kilit taşları yağan yağmur ile birlikte çökerken yolu yağmur suyu kapladı.


 

Editör: TE Bilişim