CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer gazeteci kimliği biliniyor.

Çakırözer yaptığı açıklamada gazetecilerin sarı basın kartları ellerinden alınarak, gerekçe gösterilmeden iptal edildiğini iddia etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yenilenen ve Turkuvaz renge dönüştürülen sarı basın kartlarının geri alındığını ama yeni kartların verilmediğini, bu sebeple de gazetecilerin sarı basın kartlarından olduğunu söyleyerek, bunun basın özgürlüğüne vurul bir darbe olduğunu açıkladı.

Çakırözer, Kartların ne zaman verileceği bilinmezken, Basın Kartı Komisyonunun acilen toplanarak kart başvurularının acilen karşılanmasını istedi.

Kart iptalleri basitleştirildi

Utku Çakırözer, Sarı Basın Kartının yıllardır aynı olduğunu, Cumhurbaşkanlığı'na geçiş ile Turkuvaz renge dönüştürüldüğünü, kart alma kriterlerinin zorlaştırıldığını ve kartların iptal edilmesinin basitleştirildiğini bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Öte yandan Basın Kartı Komisyonunun iktidar yanlıları tarafından oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun basın kartlarına ilişkin açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iptal edilen ve geciktirilen Sarı Basın kartları hakkında açıklama yaptı.

Altun açıklamasında, iddiaların gerçeği yansıtmağını vurgulayarak, tüm işlemlerin Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığınca, Basın Kartı Yönetmeliğinde belirtiliği gibi yapıldığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı Basın Kartı Başvuru Sisteminin faal ve şuan itibariyle başvuru aldıklarını vurguladı.

Başvurudan sonra sürecinin özenle yapıldığının altını çizen Altun, Basın Kartı talep edenlerin titizlikle incelediğini ve araştırıldığını söyledi.

İnceleme sırasında müracaat edenin gerçekten bu gazetecilik mesleğini yapıp yapmadığının sorgulandığını, terör örgütleri ile ilişkisinin araştırıldığını ve bir mahkeme kararının olup olmadığına bakıldığını açıkladı.

İletişim Başkanı Fahrettin, mevut sarı kartlarını halen aktif olduğunu hatırlatarak, kartlın iptal edilmediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim