Hükümete yakın medya FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Nuri Polat'ın Meral Akşener’in avukatı olduğunu duyurdu. Ancak Akşener kaynakları Polat’ın Akşener’in avukatı olduğu iddiasını yalanladı. 

MHP’nin muhalif isimlerinden Lütfü Türkkan Twitter hesabından “Bu yalan haberi düzeltin ve özür dileyin okuyucunuzdan. Bu adam hiç bir dönemde Meral Akşener’in avukatı olmadı” ifadelerini kullandı.

AKŞENER AVUKATI OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Akşener ise daha önce yaptığı açıklamada Nuri Polat’la ilgili şunları söylemişti:

“İstanbul MHP disiplin kurulu üyesi ve İl Başkan yardımcısı bir avukat, FETÖ meselesi ile ilgili gözaltına alınmış. yani MHP İstanbul İl Teşkilatında görev yapan, seçilmiş bir şahıstan söz ediyoruz. Nasıl olmuşsa bu şahıs benim hukuk danışmanım olmuş. Benim üç tane vekalet verdiğim avukatım var. Birisi Feridun Bahşı, Yörük Ali Paşanın Kızı, Aslıhan Aydın, Meral Alemdar'dır."

Akşener'e destek veren avukat grubu ise konuya ilişkin şu mesajı paylaştı:

“Sayın Meral Akşener'in hukuk danışmanları ile Şubat 2016’da yapmış olduğumuz toplantı. Aynı tarihte Facebook'ta da paylaşıldı... Soldan sağa Yavuz Ceylan, Uğur Tarhan, Veysel Güldoğan, Veysel Esen, Feridun Bahşi ve Mehmet Nacar... İçlerinden davaların niteliğine göre bazı arkadaşlarımız vekalet üstlenmektedir...Başkaca herhangi bir meslektaşımız hukuki danışman sıfatını iktisab edecek bir ameliyenin içine girmemiştir… Fotoğraf ilk dava dilekçesi hazırlanırken çekilmiştir.”


Fethullahçı yapılanmaya yönelik çok sayıda destek mesajı paylaşan Avukat Nuri Polat, FETÖ'ye yönelik avukatlar operasyonunda tutuklanmıştı.

Editör: TE Bilişim