Programın bir bölümünde Tutuklu Ülkücü gazeteci Mümtar’er Türköne konusu tartışıldı.

Tutuklu gazetecileri konusunda bir çok açıklaması bulunan İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu’nun açıklamaları dikkat çekti.

Dervişoğlu konuşmasında şunları ifade etti

“Mümtazer Türköne İsminden bahsetti Resul Bey, daha sonra da Metin Bey Ankara'dan Sayın Devlet Bahçeli'nin aleyhinde kendisinin ve Partisi'nin aleyhinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin aleyhinde fevkalade olumsuz şeyler yazmasına rağmen Mümtazer Türköne ile ilgili görüşlerini sarf etmesini ifade ettiler.

Ben Sayın Devlet Bahçeli iyi tanırım kendisine yöneltilmiş her şeyle alakalı olarak kadirşinas bir tavır sergilemesi ne mümkün ve muhtemel. Benim buradaki eleştirim bu duruma göre Sayın Devlet Bahçeli'nin Mümtazer Türköne ile ilgili söyledikleri değil .

Rahmetlik Mustafa Türköne'ye atıfta bulunmak suretiyle bir şehidimizin ismini gündeme gelmesine de vesile olur.

Yalnız şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi ile FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesinin ittifak halinde hareket ettiği dönemde o gazetede Mümtazer Türköne'nin yazdıkları var.

Şimdi diyor ki mesela bunlardan birinde “Ergenekon'da suçlu özel kuvvetler” bu yazıların yayınlandığı tarihten sonra hep Türkiye'de ye operasyon olmuştur, ya bir psikolojik harbin sürdürülmesinde çok önemli bir misyon üstlenmiştir, O dönemde Zaman gazetesi.

Mümtazer Türköne de Zaman gazetesinin bazı yazarları da bu olaylara zemin hazırlayabilecek operasyona zemin azacak laflar söylemiştir. “Türkiye'nin en geri, en hantal, en akıllı, en geleneksel bürokratik Kurumu Türk Silahlı Kuvvetleri 86 yıldan beri savaşmıyor” diyor bak bu yazılar yazıldıktan sonra ki gün ya da bir iki gün içinde Ergenekon ve Balyoz davası kapsamında hep önemli ve melun adımlar atılmıştır.

“Türk Silahlı Kuvvetleri kanlı ve kirli bir vesayet rejimi oluşturmuştur” diyor

“TSK lavğ edilmelidir” diyor, “Jandarma Genel Komutanlığı tasfiye edilmelidir” diyor “TSK Türkiye için tehdittir” diyor.

Mümtazer Türköne akademisyenliğin ötesinde siyasete yön vermek gibi bir misyon işlendikten sonra bunları söylemiştir.

Zaman Gazetesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nde böyle düşmanlık yapılıyordu. TSK iğdiş edilmeye tasfiye edilmeye çalışılırken, olup bitenleri hiç mi görmediniz? O zaman devleti siz yönetiyordunuz kör müydünüz? dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ TÜRKÖNE ‘NİN DURUMU GÖRÜŞTÜ

Program sunucu Didem Arslan Yılmaz ise bir kulis bilgisini paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP liderinin son görüşmesinde Mümtazer Türköne’nin durumunu görüştüklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim