Habererk / Haber Merkezi

Ülkücü gazeteci Mustafa Gökkılıç, yapmadığı bir haber yüzünden tutuklu bulunuyor.

Gökkılıç’ın duruşması 30 Kasım’da olduğu bildirildi.

MUSTAFA GÖKKILIÇ KİMDİR?

Mustafa Gökkılıç 1987 yılında Kırıkkale’nin bir köyünde çiftçi bir ailenin 7. Çocuğu olarak dünyaya geldi. Üniversite hayatına kadar olan öğrenimini köyde tamamladı.

Kısıtlı imkanlar ile Marmara üniversitesi iletişim fakültesi gazetecilik bölümüne 2006 yılında giriş yaptı. Üniversite öğreniminin 2. Yılında 2008 de sabah gazetesinde stajyer muhabir olarak çalıştı.

Sonrasında Habertürk gibi birkaç kuruluşta yargı alanlarında muhabirlik yaptı. 2015 senesi sonrasında iş bulamadığından dolayı kendisine farklı bir yol çizerek İzmir’de inşaat işlerinde çalışmaya başladı.

2018’in Temmuz ayında 2012 senesinde Mit ile ilgili yapmadığı bir haber yüzünden tutuklanarak Silivri Kapalı F Tipi ceza evine gönderilmiştir. İddianamesi 2 sene sonra hazırlandı ve mahkemede tutuklu olarak yargılaması devam ediyor.

Üniversiteye girdiği sene İstanbul Alperen ocakları üniversite masasında görev aldı. İstanbul il ocak yönetiminde görev yaptı. 2007’de Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçilmesi için Muhsin başkanla Sivas’a gitti ve çalışmalara katıldı.

BBP Şişli ilçe teşkilatında ve birçok yerde yöneticilik yaparak hizmet etti.

30 Kasım’da duruşması var.

Editör: TE Bilişim