Farklı kesimlerden kişileri programına çıkaran Çağlar Cilara şu mesajı paylaştı:
"TV5 macerası da bitti. Türkiye'de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin."

"Mizah en iyi cevaptır" Cilara şu karikatürü paylaştı

TV 5'ten açıklama;

"Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programına konuk olan Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın canlı yayında sarf ettiği görüş ve düşünceler kendisine aittir. Hiçbir şekilde TV5’i bağlamaz.

TV5’in en temel yayın ilkelerinden birisi de toplumsal hassasiyetler ve ortak değerlerimizdir. Bu gerçeğe sadakatimiz bilinmesine rağmen söz konusu ifadelerin TV5’in genel yayın politikasının bir yansımasıymış gibi gösterilmeye çalışılması insaf, ahlak ve izandan yoksundur.

’’Sözü olan herkes için...” sloganıyla haftanın her günü pek çok canlı yayın yapan, her görüşten pek çok konuk ağırlayan bir kanalda dile getirilen her yorumun TV B'in yayın politikasıymış gibi gündeme getirilmesi apaçık bir algı operasyonudur.

Ancak seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonlarına fırsat vermemek için TV5 yayın kurulu, söz konusu programı yayından kaldırma kararı almıştır.

TV5 bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimizi önceleyerek yayınlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


 

Editör: TE Bilişim