Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan yolculuklara sosyal mesafe zorunluluğu getirilmişti. Otobüslerde ki 52 adet koltuk 26 ya düşürüldü ve sosyal mesafe sağlandı. 

Lakin uçaklarda böyle bir uygulama henüz söz konusu değil. Uçak seyahatlerinde eski sistemdeki gibi boş koltuk olmadan yolculuk edilebilecek. 

Otobüslerde uygulanan bu kural bilet fiyatlarını adeta uçurdu. Seyahat ederken otobüs aracını seçen insanlar, ''madem uçak da bir şey olmuyor otobüste de yan yana oturalım bilet fiyatları eskiye dönsün'' şeklinde şikayette bulundu.

''Orta koltukların boş kalması uçağın yüzde 66'sının satılabilmesi demek''

Uçak seferlerindeki uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Orta koltuk boş da bırakılsa arada 1.5 metre olmuyor. Uçakta sosyal mesafe kuralına boş koltukla da uyulamaz. Üstelik orta koltuğun boş kalması demek uçağın ancak yüzde 66’sının satılabilmesi demek. Bunun maliyeti ile baş etmek mümkün değil. Zaten dünyada da buna sıcak bakan havayolu yok denecek kadar az. Böyle bir ek maliyeti yolculara yükleyemeyiz.'' şeklinde konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim