Bir milyon nüfusuyla Ukrayna’nın en kalabalık dördüncü şehri olan Dnipro’nun Belediye Başkan Yardımcısı Mikhailo Lisenko, resmi sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

“Resmen karar aldık. Dnipropetrovsk bölgesinde gebertilen bütün Kadirovculara(Çeçenlere) domuz derisi dikilecek ve o şekilde gömülecekler. Şehrimizin et fabrikaları, size teşekkür ediyoruz. Böyle gömülünce Cennet’e gidebilecekler mi göreceğiz. Yaratıklar.”

Dnipro Belediye Başkan Yardımcısı Mikhailo Lisenko'nun resmi Telegram hesabından yaptığı o paylaşım

Dnipro’nun Belediye Başkan Yardımcısı Mikhailo Lisenko

UKRAYNA GENELKURMAYI DA PAYLAŞTI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, resmi sosyal medya hesabından bu sözleri, Mikhailo Lisenko’yu alıntılayarak paylaştı.

İngiliz The Times gazetesi editörü ve Uluslararası Af örgütü üyesi Maxim Tucker, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı resmi twitter hesabına şu şekilde cevap verdi: “Aptalca bir yorum. Putin’in propagandasına hizmet eder.”

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Times editörü Maxim Tucker’a karşı yapılan paylaşımı şu şekilde savundu: “Dnipro Belediye Başkan Yardımcısı’nın laflarını beğenmeyenlere söylüyoruz! Bugün, sivil yerleşimleri hedef alan bir Rus füzesi daha düşürüldü! Endişelendiniz mi? Kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız ölüyor! O yüzden Rus işgalciler tereddütsüzce öldürülecek ve yok edilecek.”

Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı'nın tweeti

The Times editörü ve Uluslararası Af Örgütü üyesi Maxim Tucker'ın cevabı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın, Maxim Tucker'a verdiği cevap

Editör: TE Bilişim