Star yazarı Eroy Dede, Optimar Araştırmanın bir anket sonucunu köşesine taşıdı.

Optimar şirketi, vatandaşlara “Olası bir savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?” sorusunu yöneltip aldığı cevapları açıklamış. Buna göre “savaşırım’ diyenlerin sayısı, MHP’ye oy verenler arasında yüzde 88, AK Parti’ye oy verenler arasında ise yüzde 80.  

Sonuçlara şaşıran Dede, “Bu iki parti seçmeninde oranın % 100 çıkması gerekiyor muydu?” diye soruyor.

Bz de Ersoy Dede’ye diyoruz ki, “15 Temmuz’da çıkıp savaşmadıysan neye şaşırıyorsun?”

İşte Ersoy Dede’nin yazısı:

“Optimar Araştırma’nın son verileri önümde.. Siyasal sonuçlarını araştırma şirketinin başkanı Hilmi Daşdemir’le değerlendirme fırsatı buldum önceki gün.. Fakat aynı araştırmada dikkatimi çeken bir madde daha var.. Vatandaşa sormuş Optimar;  “.. Olası bir savaş halinde ülkeniz için savaşır mısınız?..” Bizim gibi bir milletten ne yanıt gelmesini beklersiniz?.. Herhalde yüzde 7,5’u düş.. Geriye kalan tüm oyların tartışmasız ‘evet’ olmasını, öyle değil mi?.. Değil.. Vatandaşın yüzde 31’i kesinlikle savaşırım derken yüzde 33’ü biraz daha çekimser bir tonla ‘savaşırım’ demiş.. Bu iki verinin toplamı yüzde 64.. Peki ya gerisi?..

Açık söyleyeyim hayal kırıklığıdır benim için bu. Şimdi daha trajik olan tabloya geliyorum..‘Ülkem savaşa girerse ben de savaşırım’ diyenlerin sayısı MHP’ye oy verenler arasında yüzde 88, AK Parti’ye oy verenler arasında ise yüzde 80.. Bu iki parti seçmeninde oranın % 100 çıkması gerekiyor muydu?.. Ne değişti acaba?”

Editör: TE Bilişim