Sabahattin Önkibar'ın "Devlet Bahçeli ve ülkücüler hakkında her şey" kitabının toplatılmasının ardından kitabı yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınevi'ne geçen yıl Şubat ayında saldırı olmuştu. Saldırıyı düzenleyenler yayınevinin camlarını kırmış ve "Sabahattin Önkibar akıllı olsun" diye bağırarak kaçmışlardı. 

Emniyet güçlerinin kamera görüntülerini incelemesi sonrasında yakalanan sanıkların yargılanmasına bugün başlandı.

Sanıklar yaptıkları savunmada yayınevinde gerçekleştirdikleri saldırıyı inkar ederken, kamera kayıtlarında koşarken görünmelerini ise Kabataş'ta iki kangal köpeğinin saldırısına uğramalarıyla açıkladı.

Ayazağa Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde de bulunan sanık Hüseyin Uğur Yaman sorgusunda köpek fobisi nedeniyle koştuğunu öne sürdü.

Hüseyin Uğur Yaman'ın savunmasının ilgili kısmı şu şekilde:

O gün fındıklı’da bir kafede Alpay isimli bir abimizle ve arkadaşım Mustafa ile oturuyorduk. Alpay abimizin ziyaretine gitmiştik. 16.30 sıralarında buradan Mustafa ile ayrıldık, Beşiktaş’a doğru yola çıktık. Kabataş tarafında iki kangal köpeğinin saldırısına uğradık. Bende de köpek fobisi vardır. Bu yüzden ben kaçtım. Ben kaçınca Mustafa da kaçtı. Önümüze gelen ilk taksiye binip Beşiktaş’a geçtik."

Editör: TE Bilişim