Elazığ’da meydan gelen deprem sonrası, bütün yapısı ile konuya odaklanan Ülkü Ocakları, toplanan yardım ve ülkücü gençleri bölgeye sevk etti.

Ülkü Ocakları deprem bölgesinde

Ülkü Ocakları, Türkiye’nin en organize olmuş STK’larından biri olduğunu bir kez ispat etti. Depremin ilk dakikalarından itibaren, bölgedeki Ülkü Ocaklarından kriz masaları kuruldu.

Kriz masaları faaliyetlere başlayarak, yardım malzemelerinin toplanması görevinin yanı sıra bölgedeki arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Kriz masaları tarafından acil yardım hatları kurulurken, bölgedeki ihtiyaç listeleri de belirlenmiş oldu. Başta battaniye olmak üzere bol miktarda acil malzemelerin ulaştırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam etti.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Sinan Ateş’ten açıklama

Ülkü Ocakları Genel Başkan Sinan Ateş, Ülkü Ocaklarının kriz masaları oluşturduğunu, bölge illerdeki ocakların deprem bölgesine intikal ettiğini, AFAD ve UMKE ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Vatandaşlara battaniye, gıda yardımının yapıldığını vurgulayan Ateş, MHP’li Kadirli Belediyesinin sucuk festivali olduğunu, bu festivalin iptal edildiğini, burada dağıtılacak sucukların bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Ateş, Türkiye çapında yapılacak şölen ve konserlerinde iptal edildiğini duyurdu.

1999 Gölcük Depremi ve Ülkü Ocakları

1999’da meydan gelen Gölcük depreminde Ülkü Ocakları yine bölgeye anında ulaşmıştı. Erzak yardımın yanı sıra, bölgeye giden Ülkücü gençler, enkaz çalışmalarından arta kalan zaman dilimlerinde Gölcük sahil yolunda gönüllü trafik polisliği yapmış, trafiğin felç olduğu bölgede çok önemli bir görev üstlenmişti.

Ülkü Ocaklarına bölgeden çekilin talimatı geldiğinde, resmi trafik polisleri bölge başkanlarına ricada bulunarak çekilmeleri halinde alanın yine felç olacağını, çekilmenin ertelenmesi ricasında bulunmuştu. Dönemin bölge başkanları inisiyatif kullanarak bölgede kalmış ve üç boyunca trafik Ülkü Ocakları kontrolünde kalmıştı.

Yine dönemin gazeteleri olayı saptırarak ‘Eli sopalı trafik milisleri’ şeklinde başlıklar atmıştı.


 

Editör: TE Bilişim