Edinilen bilgilere göre, Çayırova’da “Ülkücü Düşünce Derneği” adlı bir derneğin açılışı yapılacaktı.

Açılış öncesi, derneğin bulunduğu Fatih Caddesi’ne gelen bazı haber sitelerine göre 50 bazılarına göre 500 kişilik MHP’li bir grup derneğin açılışına engel olmak istedi.

Kalabalığın artması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi.

Polisin durdurduğu grupta bulunan MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban ve Ülkü Ocağı İlçe Başkanı Hikmet Yılmaz, böyle bir derneğin açılışına izin vermeyeceklerini söyledi.

“Ülkücülük MHP’de ve Ocaklarda olur" diyen Düzdaban, derneğin yasal bir dernek olmadığını ve bu açılışa izin verilmemesini istedi.

Polisin incelemesi sonrası, yasal eksiklikler nedeniyle derneğin açılışına izin vermediklerini iddia ettiler.

DERNEK POLİS NEZARETİNDE AÇILDI

Ama Ülkücü Düşünce Derneği 28 Ekim 2017 günü tüzüğünün ilgili maddesine dayanarak Kocaeli-Çayırova’da ilk temsilciliğini açtı.

Ülkücü Düşünce Derneği Genel Merkezi yöneticilerinin yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenleri, Gebze Teknik Üniversitesi mezunları ve öğrencileri, bölgede ülküdaşlık hukukuyla bir araya gelen ülkücüler, Gençlik Kolları mensupları ve gençlerin ailelerinin de katıldığı açılış törenine özellikle hanımların ilgisi yoğun oldu.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ülkü-Der Genel Başkanı sayın Ahmet Selçuk Can ocak binasına sığmayan kalabalığa hitap etti.

Ülkü Ocakları ve MHP yöneticileri, Ülkücü Düşünce Derneği Çayırova Temsilciliği önünde toplandı.

Çayırova İlçe Emniyet Müdürüyle de görüşen Ülkücü Düşünce Derneği yöneticileri misafir ettikleri emniyet müdürüne 2016 yılında resmen kurulan dernek hakkında bilgi verdi.

MHP ve Ülkü Ocaklı grubu ise güvenlik güçleri dağıttı.

Editör: TE Bilişim