İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakında dava açılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencisi Ramazan Şahin'in yargılamasının ardından İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince 9 yıl hapis cezası verildi.

FETÖ'nün gizli haberleşme programı "ByLock"u iki GSM hattına yüklediği ve yoğun bir şekilde kullandığı tespit edilen Şahin'in, ByLock'un istihbarat birimlerince deşifre olmasının ardından örgütün devreye aldığı Eagle programını örgüt mensuplarıyla iletişim kurmak için kullandığı belirtildi.

İki GSM hattından üç yılda ByLock'la yaklaşık 87 bin bağlantı kurduğu ortaya çıkan Şahin'in kendini gizlemek için eğitim gördüğü üniversitede Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının faaliyetlerine katıldığının ByLock yazışma içeriklerinde ortaya çıktı.

2016'nın ocak ayında örgütte "abi" olarak nitelendirilen bir mensuba ByLock üzerinden gönderdiği mesajda, "ülkücü öğrencilerin DEÜ Fen Edebiyat Fakültesinde toplantı yapacakları, kalabalık ve ilgi çekici bir toplantı olacağı" bilgisini veren Şahin, Ege Üniversitesi'nde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüne ilişkin İzmir Adliyesi'ndeki duruşmasına gidip ülkücü öğrencilerin arasına katılacağını belirtiyor.

FETÖ sanığı, ülkücüler arasına karışmış

Şahin'in, "Burada cevap almam gereken sorular var. Birincisi, teşkilata çağrıldığımda, hizmette olmam nedeniyle sıkıntı olur mu? Ülkücüler çünkü! Ocak ayında tansiyon yüksek olacak ve mahkemeye (Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüne ilişkin dava kastedilerek) gitmek zorunda kalacağım. Fotoğraf karelerinde olacağım." ifadeleri yer alan mesaja benzer çok sayıda iletinin olduğu tespit edildi.

Yargılamanın yapıldığı İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını iddia eden Şahin, "Ülkücü bir gencim. İdolüm Alparslan Türkeş'tir. FETÖ gibi örgüte mensup değilim." ifadelerini kullandı.

"Ülkücü görünümüyle örgüte hizmet"

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Şahin'in kendini kamufle etmek için ülkücü kimliğine büründüğüne dikkati çekerek, "ByLock yazışma içeriklerine göre, FETÖ/PDY adına ülkücü öğrenciler arasına karışarak ülkücü görünümüyle örgüte hizmet etmesi dikkate alındığında, sanığın meydana getirebileceği olası zarar ve tehlikenin ağırlığı, suçun işleniş şekli, kastın yoğunluğu göz önünde alınarak cezalandırılmasına karar verilmiştir." denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin Dokuz Eylül Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ekim 2016'da emniyet mensupları, üniversite öğrencisi şüpheli Ramazan Şahin'i gözaltına almıştı.

Editör: TE Bilişim