78 kişilik grup, Sözcü Gazetesi'nin Küçükçekmece Halkalı'daki binasın önünde toplandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle gazetenin yazarlarından Necati Doğru'yu protesto eden grup, slogan atarak gazete binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Atılan sloganlardan biri de "Devletin Başına Devlet Gelecek"ti.

Ama gençler siyaseti yakından takip etmediklerinden olsa gerek, 2024 yılına kadar Devlet Bahçeli, devletin başına gelmeyecek gibi gözüküyor.

Çünkü Bahçeli, Cumhurbaşkanı seçimlerinde MHP’nin aday göstermeyeceğini, dolayısıyla kendisinin de aday olmayacağını açıklayınca, Ülkücüler açısından bu slogan da en azından bir dönem için rafa kalkmış oldu. 

Aday olmayacağına ve partisinin de yalnızca 2. turda değil, daha ilk turda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğine göre bu dönem de devletin başına devlet gelmeyecek. 

MHP, Bahçeli’nin geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine verdiği destekten bu yana aslında AKP’nin “gayrıresmi” ortağı konumunda. 

Bahçeli de bu durumu asla gizlemiyor. Hatta Erdoğan’ı koşulsuz destekleyeceklerini açıklarken, bu ortaklığın resmiyete dökülmesi için çağrı da yaptı. 

İttifakın yasal hale getirilmesini önerdi. 

Yasal hale getirilmesi durumunda AKP ile MHP’nin aynı oy pusulasına yazılarak ittifakla seçime gitmelerini istedi. 

Kulisler, Bahçeli’nin AKP’nin yüzde 10 barajını düşürmeye yanaşmadığını görerek yaptığı ittifak önerisinin çok büyük terslik olmazsa hayata geçebileceğini işaretlerini veriyor. AKP’nin ittifaka evet demek için anketlerdeki duruma bakarak karar vereceğini de unutmamak gerekir.

Biri bu gençlere bunları anlatsın!

Editör: TE Bilişim