Avukat Ömer Yeşilyurt, Avukat Hakkı Kurtuluş ve Cumhuriyet Savcısı İsmail Alagöz, gizli kamerayla görüntülerini çekip, sosyal medyada itibar suikastı yapan Adem Peker’in suç duyurusu üzerine açılan davada tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar vererek FETÖ’cü firarı sanığın kurduğu tezgah Yargıtay da ortaya çıkartıldı.

08/07/2020’de yapılan oturumda beraat karaları açıklandı.

N EOLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcısı İsmail Alagöz ve avukatlar Hakkı Kurtuluş ile Ömer Yeşilyurt, haklarında açılan davada 2.5 milyon TL karşılığında bir davayı Adem Peker lehine sonuçlandırmak vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanmışlardı.

YouTube'da, bir video kaydı yayımlanmıştı.

Kayıtta İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada mahkum Adem Peker'den dosyasında yeniden yargılama kararı alınması karşılığında para talep edilmesini içeren görüntüler yer alıyordu.

İddiaya göre, para talep edenler dönemin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı İsmail Alagöz, avukatlar Ömer Yeşilyurt ve Hakkı Kurtuluş'tu.

Hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı İsmail Alagöz'ün yargılamanın yenilenmesi dosyasında sanık Adem Peker ile davanın müştekisi Osman Ör'ün vekili avukat Ömer Yeşilyurt ve avukat Hakkı Kurtuluş'u bir araya getirerek para karşılığında Peker hakkında verilen mahkumiyet kararının kaldırılmasına çalıştığı ileri sürülmüştü.

Editör: TE Bilişim