Dönemim Dev-Sol üyelerinden Demirtaş Ceyhun'un oğlu Ozan Ceyhun, 1 Mart 1977'de, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nu bombaladı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve idam cezasıyla iddianame hazırlanan Ozan Ceyhun, Avusturya'ya kaçtı.

ATANMASINDAN TAM BİR YIL SONRA AVUSTURYA TÜRK FEDERASYONU’NUN DAN SKANDAL PAYLAŞIM

Ozan Ceyhun Avusturya Büyükelçiğine 21 Şubat 2020’de atandı. Bundan tam bir yıl sonra 24 Şubat 2021’de Avusturya Türk Federasyonu’nu ziyaret etti.

Mesaj vermek istermiş gibi yapılan ziyaret Avusturya Türk Federasyonu tarafından bir paylaşımla gözler önüne serildi.

Yapılan paylaşımda “T.C. Avusturya Büyükelçimiz Sayın Ozan Ceyhun Beyefendi Elçilik Heyeti ve Viyana Başkonsolosumuz Sayın Asip Kaya Beyefendi ile birlikte Avusturya Türk Federasyon Genel Merkezimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırmışlardır. Kendilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı camiamız adına teşekkür ederiz.” denildi.

Bu ziyarette Ozan Ceyhun’a üzerinde “Ayasofya-ı Kebir Cami Şerifi yazan bir tablo hediye edildi.

Avusturya Türk Federasyonu Başkanı Ali Can konu ileigli bir açıklama yapmadı.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA EROL

Olayda şehit olan Mustafa Erol'un naaşı, Tabuta sarılacak ebatta Türk Bayrağı bulunamadığı için Adana Yurdunun önüne milli günlerde asılan ebatları büyük bayrak sarılmıştır.

Bu resimde cenazenin tabut alınamadığı için battaniyeye sarıldığı yalanı söylenmekte, yazılmakta. Bu bilgi tamamen yanlıştır, yalandır.

Olay günü

1 Mart 1977 sabah ezanı okunurken, İstanbul'daki Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nun 3. Katı. 6 nolu oda Mustafa Erol, .Kerkük’lü iki Ülkücü ve Sami Selçuk aynı oda kalmaktaydılar. Ülkücüleri yıldırmak için Adana Erkek Öğrenci Yurdu'nun 3. Katı. 6 nolu odasına atılan bomba ve akabinde taranması sonucu Mustafa Erol şehit oldu. Sami Selçuk ise sağ el baş parmağından ve göğsünden hafif yaralandı.

Daha sonra yapılan araştırmada Komünist militanlar üçüncü kata, park halindeki bir minibüsün üstüne çıkarak erişmişti. Civarda 400-500 mermi kovanı bulunmuştu.

OZAN CEYHUN HAKKINDA

Adana Yurdunun bombalanması olayında zaman aşımından davası düşen Ozan Ceyhun, daha sonra Almanya'ya geçti.

ERMENİ TASARISININ MİMARI

Ozan Ceyhun, 1986 yılında Alman Yeşiller Partisi'ne üye oldu. 1992 ve 1998 yılları arasında Hessen Sosyal İşler Bakanlığı'nda çalıştı. 1998 ile 2000 yılları arasında Avrupa Parlamentosu'nda görev aldı. Yeşiller Partisi milletvekiliyken, 1915 olaylarını soykırım kabul eden "Ermeni tasarısı"nı hazırladı.

Ozan Ceyhun Avrupa'da hayatına devam etti. Ceyhun'un ikinci evliliğinde nikah şahitliğini Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

AKP'DEN ADAY OLDU VE BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI

2002 yılında Türkiye'ye dönerek, en rahat siyaset yapabileceği parti olarak gördüğü AKP'den İzmir milletvekilliği aday adayı oldu. Adaylığı gerçekleşmedi ancak Recep Tayyip Erdoğan'a danışman olarak atandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Resmi Gazete'de yayımladığı kararla, Ozan Ceyhun'u Avusturya'nın başkenti Viyana'ya büyükelçisi olarak atadı.

OZAN CEYHUN ATAMASINA TEPKİLER

Ozan Ceyhun'un, Avusturya'ya Büyükelçi olarak atanmasına tepkiler yoğun şekilde gelmişti.

Koray Aydın

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın, “Ülkücü Şehit Mustafa Erol'un katilini ve Türk milletine soykırımcı iftirasını tasarısı hazırlayarak ihanet eden birini, Türk devletini temsil makamına atamak gaflettir. Bu skandala imza atanları millet ve tarih affetmeyecektir” dedi. Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlar, iktidarda kalabilmek için Türk milliyetçilerinin ayaklarına kapansalar da bilinçaltındaki huyları değişmiyor. Ülkücü düşmanlıkları depreşiyor, icraata dökülüyor. Karlı bir Mart gününde parçalanmış naaşı parasızlıktan tabuta değil, battaniyeye sarılan Mustafa Erol, öz yurdunda garip, öz vatanında parya muamelesi görürken, ülkücü katili Ozan Ceyhun devletin en üst makamlarına layık görüldü. Vicdanınız rahat mı? Yazıklar olsun.”

Cemal Enginyurt

Cemal Enginyurt da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Enginyurt yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanım, Ozan Ceyhun denilen eli kanlı ülkücü katilini, Viyana Büyükelçisi olarak görmek biz ülkücüleri derinden yaralamıştır. Sizin bu yarayı acilen tedavi etmenizi, ülkücü ve MHP sevdalısı bir şahıs olarak bekliyorum.Ülkücü katilini Büyükelçi olarak tanımadığım gibi, ülkücüleri HDP ve CHP zihniyetine değişenlerin timsah gözyaşlarına da inanmam. Ozan Ceyhun ülkücü katilidir.”

Ümit Özdağ

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında ülkücü Mustafa Erol'un katili olan Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak Erdoğan tarafından atanmasının tamamen yanlış olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirmişti.

Özdağ paylaşımında, Mustafa Erol'un ülkücü bir kardeşleri olduğunu ve onu şehit ederek katili olan Ozan Ceyhun'un ayrıca Ermeni soykırımı iddialarına destek verdiğini hatırlatarak Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanmasının yanlış olduğunu hatırlatarak bundan bir an önce dönülmesi gerekliliğini konusunda kaygılarından bahsetti.

Özdağ “Ozan Ceyhun bir ülkücü kardeşimizi şehit ettiğini ve sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek verdiğini biliyoruz. Türk olmadan Türk Milletinin büyükelçisi olamazsın, olsan olsan sarayın büyükelçisi olursun. O da sana yakışır.” demişti.

Editör: TE Bilişim