Ülkücü Mustafa Erol'un katili olan Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanmasına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ büyük bir tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında ülkücü Mustafa Erol'un katili olan Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak Erdoğan tarafından atanmasının tamamen yanlış olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Özdağ paylaşımında, Mustafa Erol'un ülkücü bir kardeşleri olduğunu ve onu şehit ederek katili olan Ozan Ceyhun'un ayrıca Ermeni soykırımı iddialarına destek verdiğini hatırlatarak Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanmasının yanlış olduğunu hatırlatarak bundan bir an önce dönülmesi gerekliliğini konusunda kaygılarından bahsetti.

Büyükelçi Olarak Atandı

Eski solcu yazar Demirtaş Ceyhun’un oğlu olan Ozan Ceyhun'un Avusturya’ya Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanması olay oldu. Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlık yaparak meclise girmeye çalışan Ceyhun, 12 Eylül askeri darbesinde ülkücü olan Mustafa Erol'un katili olduğu için Avusturya'ya kaçarak orada saklanmış ve hakkındaki dava zaman aşımına uğramıştı.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde İzmir'den vekil seçilemeyen ancak Egemen Bağış ile Mevlüt Çavuşoğlu’nun danışmanlığını yapan Ozan Ceyhun sık sık Almanya'da gündem olmuş ve kariyeri süresince de Yeşiller ve Alman Sosyal Demokrat Partisi’nde değişik görevler almıştı.

Editör: TE Bilişim