Bu noktan hareketle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasi hamleleleri direk İYİ parti temellerini ya sarsacak, yada daha da güçlendirecek.

MHP Liderinin teşkilatlarına son gönderdiği genelgede "12’nci Büyük Kurultayımız tarihi bir katılımla yapılacaktır. Bu nedenle kurultayımızın havasını koklamak, duygu seline ortak olmak, milliyetçi ruha destek vermek isteyen her vatandaşımız davet edilecektir."

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin kapısı, gönlünde vatan ve millet sevgisi bulunan herkese açıktır. Kırgınlıklar giderilecek, dargınlıklar bitirilecek, gönüller fethedilecek, eller tutulacak, tam bir buluşma, tam bir kavuşma hali yaşanacaktır. Konuyla ilgili tüm teşkilatlarımız seferberlik ruhuyla çalışacaklardır." denilmişti.

Gelen son bilgilere göre İYİ Parti kadrolarındaki olumsuzluk, tabana sirayet etmiş ve "MHP'ye geri dönüş" sinyalleri verilmeye başlamış.

İYİ Parti'nin bir "Kadın" hareketi olduğunu sık sık dillendiren Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'e rağmen, İYİ Partinin oluşumunda aktif rol alan, Milliyetçi Kadınlardan büyük tepki geldiği ve bunu yüksek sesle ifade ettikleri biliniyor.

‘Liyakat, demokrasi, vefa ve adalet’ başlıklarında parti içerisinde ciddi karışıklık olduğu, İYİ Parti’de torpil-ahbap ilişkileriyle teşkilatlanmanın, büyük kopmalar meydana getireceği ön görülüyor. Bunun en büyük işaretini ise kadınlar veriyor. İyi Partinin kuruluşunda gönülden hizmet veren birçok Milliyetçi Kadın, İyi Partiden kopmak üzere.

Öte yandan MHP'ye katılımların olduğu da sık olmasa da, haber sitelerinde yerini aldığı ise bir gerçek.

Editör: TE Bilişim