Nagehan Alçı, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demişti. MHP’nin gazetesi Türkgün’ün yazarları Nagehan Alçı’nın bu çıkışına çok sert tepki göstermiş ve Alçı için "FETÖ’den PKK’ya her yere savrulan" ifadeleri kullanılmıştı.

Nagehan Alçı’nın, “katil devlet” sözleri üzerine MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri Türkiye genelinde harekete geçti. Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri, Alçı hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” gerekçeleriyle suç duyurunda bulunuldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şube Başkanı Fatih Şimdi, Alçı’yı sert bir dille eleştirdi.

"TÜRKİYE HER ŞEYDEN ÖNCE BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Fatih Şimdi, “Türkiye her önüne gelenin her istediği sözü söyleyebileceği bir ülke değildir. Türkiye her şeyden önce bir hukuk devletidir. İnsanlarımız arasında kin ve nefret oluşturacak, devletimizi ve milletimizi aşağılayacak kelimeleri kamuoyu önünde kimse kullanamaz. Bazı değerlerle şaka olmaz! Devlet ve millet kavramları şakaya gelecek kavramlar değildir. Birliğimizin teminatı olan devlet harcımızı kimse örseleyemez! Söylemlerinde kasıt bulunduğunu bildiğimiz bu kadıncağız Türkiye Cumhuriyetini ve milletini çok hafife almış ve haddini aşan ifadeler kullanmıştır. Bunun yasal faturasını da ödeyecektir” ifadelerini kullandı.

"30 İLDE AYNI ANDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU"

Nagehan Alçı hakkında Türk Ceza Kanunun “301, 216 ve 218. Maddeleri”nce suç duyurusunda bulunduklarını da ifade eden Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şube Başkanı Fatih Şimdi sözlerini şöyle sürdürdü; “Nagehan Alçı için 30 ilde aynı anda suç duyurusunda bulunuldu. Davanın da takipçisiyiz. Alçı katıldığı bir televizyon programında ikaz edilmesine rağmen ısrarlı bir şekilde devletin tırnak içinde söylüyorum ‘katil’ olduğunu altını doldura doldura zehirli dilini saça saça ifade etmiştir. Prof Dr. Ersan Şen kendisini ikaz etmesine karşın Nagehan Alçı ısrarla söylemine devam etmiştir. Bu ısrar da suçu kasıtlı işlediğinin delilidir! Suç işleme iradesinde bir sebat olduğunu görüyoruz. Bu kadının cezalandırılması gerek. Telefonlarım susmuyor ‘biz de suç duyurusunda bulunmak istiyoruz’ diyen vatandaşlar var. Bazı şeylerle şaka olmaz devlet ve milletle şaka olmaz ama bu kadıncağız devlet ve milleti hafife aldı bunun faturasını da ödeyecek bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim