Bu yıl gerçekleşecek  kurultayda Türkiye'ye gelemeyen ve Türkçü-Ülkücü oldukları halde AKP'yi temsilen veya Türkiye adına katılacak AKP'lilere sürpriz yapacakları iddia edildi.

Türk kelimesine düşman olanların oy kaygısı ve Ülkücü kesime şirin görünmek için bu gibi kurultayları kullanmalarına büyük tepki olacağı haberleri geliyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında bulunduğu Okçuluk Vakfı yöneticileri de bu kurultaya katılacağı, Türklüğe düşman olan bir zihniyeti temsil ettiklerinden dolayı protesto edileceğini ve orada onlara yer olmadığını söyleyecekleri iddia edildi.

Her yıl düzenli olarak Turan Kurultayı ve Atalar Kurultayına giden ve Avrupa Türklerinin yakından tanıdığı Ülkücü Yazar Ahmet Aytaç : " Bu seferki kurultayda arkadaşlardan aldığım haberlere göre Türk kurultayında Türk olmayan dönme bir hükümetin temsilcilerine karşı tepkiler olacağını belirtmektedirler.

Protesto meşru bir haktır.

Fakat bunun anarşiye dönüşmesinden yana değiliz.

Fakat, Türk'ün değerlerine düşman olanların sırf Türk Milletinin gözünü boyamak için böyle faaliyetlerde Türk'ün parasıyla Türk düşmanlığı yaparken riyakarca görülmeleri karşısında Türk kanı taşıyanların tepki göstermesi normaldir" dedi.

Editör: TE Bilişim