Sakarya Üniversitesi’ne bağlı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri bir yıl içerisinde yapılan ikinci zammı protesto ettiler.

Rektörlüğün yemekhane camı yapıştırdığı zam haberi sonrası Sakarya Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Balcıoğlu yemekhane önünde bir açıklama yaptı.

Balcıoğlu yaptığı açıklamada rektörlük binasına atıfta bulunarak kendilerini kaf dağında görenlerin,binanın iki, üç katlı olduğunu hatırlattı.

Ülkü Ocaklarından açıklama

Sakarya Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Balcıoğlu, bir içerisinde ikinci zam yapıldığını hatırlatarak, diğer öğrencilerin de haklarının savunulduğunu, rektörün açıklama yapmamasına, yine rektörün yaptığı açıklama şekli ile cevap verildiğine dikkat çekti. Rektörlük yemekhane camına zam yapıldığını bildiren bir yazı asmış, Ülkücülerde aynı şekilde zammı kabul etmediklerini duyurmuşlardı.

'Yemekhane zammına hayır. 01.02.2020 tarihinden itibaren yemekhane ücretine yapılan güncellemeyi Sakarya Üniversitesi öğrencileri kabul etmiyoruz' diye yazıldı.

Fakülte öğrencilerinin daha önce 2 TL’den 2,75 TL’ye çıkartıldığını, şimdi ise 3,75 TL olduğunu duyurdu.

Diğer üniversiteler ile karşılaştırıldığında Sakarya Üniversitesi ‘nin oldukça pahalıya yemek verdiği açıkça belli oluyor. Diğer üniversitelerde yemekler 1,5 TL’den başlıyor. Bir çok üniversite sabah kahvaltısı da dahil üç öğün yemek 1,5 2 TL’den verilmesine karşın Sakarya Üniversitesi’nin 3,75 TL’lik fiyatının oldukça yüksek olduğu görülüyor.

Editör: TE Bilişim