Parti kurma hazırlığında olan İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ'ın yazısı şu şekilde:

20. Yüzyıla damgasını vuran ikinci dalga savaşlarda amaç toprak değil, piyasaların /pazarların/kaynakların ele geçirilmesi olmuştur. 20. Yüzyılın son on yılından itibaren üçüncü dalga savaş diye anılan savaş dönemi başlamıştır. Bu savaşın amacı toprak veya pazar ele geçirmek değil, düşman olarak tanımlanan güç üzerinde bilgi hegomonyası oluşturmaktır.

Bilgi hegemonyası savaşı çok boyutlu bir savaştır. Bilgi savaşı, hedef topluma karşı uygulanan saldırıları ve savaşı meşrulaştırmak, hatta rasyonelleştirmek, güvenliği sağlayan kurumların ve kişilerin işlevlerini bulandırmak, tartışmalı hale getirmek ; kendi enformatik etkinliğini artırmak için toplumsal örgütlenme biçimini değiştirmek, kendi hamlelerine uygun hale getirmek gibi unsurları kapsayan yeni bir savaş konseptidir.

Bilgi savaşı hedef toplumun /grubun "algı sistemini yönetmek" amacı ile aklına yönelik olarak yapılan enformasyon savaşıdır. Diğer ifadeyle bir toplumun /grubun nasıl düşünmesi, hissetmesi, duyumsaması, karar vermesi isteniyor ise bu sonucu ortaya çıkarmak gayesi ile insan akıl ve vicdanına karşı onun algılama sistemini ele geçirerek yönlendirmek amacı ile sürdürülen savaşa enformasyon savaşı adı verilir.

Bilgi savaşı, bir grubun yada toplumun açık ve örtülü bilgi kaynaklarını kontrol etmek ve denetim oluşturmaktır.

Düşünce kuruluşu nedir, nasıl çalışır? Prof Dr Ümit ÖZDAĞ

Editör: TE Bilişim