Çok sayıda kişi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'ya destek ziyaretinde bulundu.

İYİ Parti'nin İstanbul'daki ilçe başkanları İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'yu “FETÖ üyeliği” ile suçlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edilmesini istedi.

39 ilçe başkanının İYİ Parti Genel Merkezi'ne gönderdiği dilekçeyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Kıdık Twitter hesabından paylaştı.

Özdağ'ın açıklamasının iftira olarak nitelendirildiği dilekçede, “Partimizin, İl Başkanımız Buğra Kavuncu üzerinden asılsız söylem ve iftira kampanyası ile yıpratılmasına artık daha fazla müsaade etmemizin imkanı kalmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Ümit Özdağ hakkında disiplin sürecinin başlatılması talep edilen dilekçede, “Adı geçen şahıs hakkında parti tüzüğümüz gereği disiplin hükümlerinin ivedilikle işletilerek partiden ihraç edilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz” denildi.

İlçe başkanlarının açıklaması ve ziyaretinden sonra Twitter hesabından açıklama yapan Kavuncu, “İstanbul teşkilâtı beni yalnız bırakmadı, hepsine sonsuz teşekkürler. Biz bu partiyi hep birlikte iktidar, Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN DANIŞMANI İSTİFA ETTİ

Ümit Özdağ'ın danışmanı Hüseyin Evren Kavas da danışmanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kavas, Twitter paylaşımında “İYİ Parti İstanbul Milletvekili Sayın Ümit Özdağ’ın danışmanlığından istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in liderliğinde İYİ Parti’nin iktidarı için bir nefer olarak gayret etmeye devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim