ABD'li yetkili kurumlar tarafından Halk Bankası'na önemli miktarda para cezası verildiği yönünde bazı sosyal medya hesapları üzerinden yapılan haber ve yorumlara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan İYİ Parti YİK üyesi Kerim Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Halk Bankası'nın avukatları tarafından yapılan ihbar üzerine 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 158. maddesinde tanımlanan "İtibarın Zedelenmesi" suçundan başlatılan soruşturma kimliği tespit edilen Kerim Yılmaz Ankara'daki ikametinde gözaltına alınmıştı.

Bu durum üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ve İYİ Partililerden oluşan bir heyet, avukat Kerim Yılmaz’ı Üsküdar Paşakapısı Cezaevinde ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ bu sabah saat 10:30’da, beraberinde İYİ Partililerden oluşan kalabalık bir grupla Üsküdar Paşakapısı Cezaevi’nde Yılmaz’ı ziyarete gitti.

Yaklaşık 20 dakika süren ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Özdağ, Kerim Yılmaz’ın sağlık durumu ve moralinin iyi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

" Kerim Yılmaz, ABD’de görülen davada Halkbank’a yüksek miktarda mali ceza verildiğine dair paylaştığı bir twitten dolayı 30 Haziranda tutuklanmıştır. Aynı twiti onun haricinde 3000 küsur kişi de atmıştır. Hatta bu konuda Mehmet Şimşek de açıklama yapmıştır. Mehmet Şimşek'in açıklaması suç kabul edilebilir. Çünkü o yetkili bir kişi, onun açıklaması devlet bilgisinin açıklanmasıdır. Buradan Adalet Bakanına sesleniyorum "Sayın Bakan internet sitenizi açın bakın Kerim Yılmaz neden tutuklandı. İddia edilen suçun cezası bir yıl. Bir yıllık ceza için tutuklama, son 20 yılda Türkiye'de hiç yapılmış mı? yapılmamışsa neden şimdi İYİ Parti MYK üyesi bir ağır ceza reisi Avukat Kerim Yılmaz tutuklandı. Niyetiniz bütün İYİ Partilileri tutuklamak mı? Eğer böyle bir niyetiniz varsa haberiniz olsun bunu yapamazsınız. Bunu size yaptırtmayız . Biz birkaç gün sonra buraya geleceğiz ve Kerim Yılmaz'ı teslim alacağız" dedi.

Cezaevi önüne Habererk eski imtiyaz sahibi ve yazarı İsmail Türk, Av. Ömer Yeşilyurt, Adil Erkoç, Vedat Yenerer, Alpay Yurtoğlu, Murat Develioğlu, Yüksel Özsarı,  Av.Cihat Yılmaz, Av. Ömer Yılmaz ve İYİ Partililer katıldı.

Kerim Yılmaz'ın yeğeni Belkız Saba Osmanoğlu ve çok sayıda akrabasının cezaevi önde olması gözlerden kaçmadı.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 12 Ocak 2018'de yaptığı bir açıklamada , "Halkbank'a bir ceza gelirse bunu Halkbank öder. Halkbank için borçlanmayız" demişti.

Editör: TE Bilişim