Tarihte bilinen ilk büyük Türk mutasavvıfı unvanını taşıması sebebiyle Müslüman Türk dünyası açısından önemli bir yere sahip olan Hoca Ahmet Yesevi’nin kabri başında dua ederek yola çıkacak olan Ümit Özdağ, bu kapsamda 29 Mayıs’ta Kazakistan’ın Türkistan şehrine gidecek.

29-31 Mayıs’ta Kazakistan ziyareti kapsamında Özdağ ve beraberindeki heyet Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne de bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

ÇALIŞMALAR TAM HIZ DEVM EDİYOR

Parti kurma çalışmalarına hızla devam eden Ümit Özdağ Hande Aydemir ve Ceyhun Bozkurt’un sunduğu TV100’de yayınlanan “Gün Biterken” programına katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AKŞENER AÇIKLAMASI

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, Meral AKşener’in İkizdere ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

Özdağ açıklamasında şunları söyledi “Rize gelinine gereken ders verilmiştir. Bunlar daha iyi günlerdir.” Bu şunu kabul edilebilir bir şey değil. Bu bir hukuk devletinde olmaz. Bir hukuk devletinin reisi cumhuru böyle bir kavram kullanamaz. Bu suçtur suç. Yani Erdoğan bir muhalefet lideri bir siyasi yasal olarak eleştirebilir hatta tehditte edebilir, ama şiddetle tehdit edemez.

Kimseyi kimseyi şiddet uygulaması ile tehdit edemez. Meral Akşener'in de Kemal Kılıçdaroğlu'nun da benim de diğer siyasi parti liderlerini de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak anayasadaki haklarımızı kullanma hakkımız var. Bunu kimse engelleyemez. Erdoğan'da engelleyemez.

Rize’de gideriz kardeşim ben genel başkan adaylığı mı Rize'de açıkladım.

Parlamentoda hâkimler savcılar kurulunun seçimi sırasında gayet güzel anlaşıyorsunuz.

Peki, orada gayet güzel anlaşırken, kamuoyu önündeki kayıkçı kavgası neyin kavgası?

Bu sorunun gayri meşru bir soru olduğunu söyleyebilir misiniz? Siyasal gerilim varsa bunun ana merkezi parlamentodur.

Peki, Erdoğan'ın bu açıklamasını Akşener’e ve İYİ Parti'ye bir zararı var mı? Yok. aksine ben bile Meral Akşener’i savunuyorum.

Netenyahu açıklaması da çok haksız bir açıklama, yerinde bir açıklama değil, yanlış.

Ama birisi siyasi muhalefetteki bir kişinin yersiz, yanlış bir benzetme.

Öbür ise bir tehdit, fiziksel tehdit, şiddetle ilgili tehdit.

Bakın bu Kavgada iki siyasetçi yumruk yumruğa gelmeyecekler. Yani Meral Akşener veya Kemal Kılıçdaroğlu veya Ümit Özdağ, Erdoğan'da yumruklaşmayacaklar. Vatandaş sokakta yumruklaşacak. Erdoğan bunu gerçekten istiyorum mu?

Bu arada PKK/PYD devlet oluşturuyor altınızda. Çevremizde yabancı üsler oluşuyor sarılıyoruz. İçerde iç cephenin güçlü olmasına ihtiyacımız var. Ak partililer, İYİ Partililer MHP’liler aynı milletin evlatları.

İYİ PARTİ’NİN İÇİNDEKİ FETÖ’CÜLER

Ceyhun Bozkurt’un sorduğu “FETÖ 'cü olduğu çok iyi bilinen bir kişi geçenlerde İYİ Parti kurmayları ile hala görüştüğünü söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Sorusuna Ümit Özdağ şöyle cevap verdi: “İYİ Parti kurmayları ile görüşmesinde ben böyle bir görüşmenin yapıldığını yalanlanması gerektiğini düşünüyorum, eğer doğru değilse. Doğruysa suç. Bu tür görüşmeler devlet tarafından tespit edilir. Eğer varsa bir gün çıkar ortaya. Bakın nasıl Anayasa yapıldı HDP ile gizli, ortaya çıktı. Hem de yapan komisyonun başkan açıkladı. İbrahim Kaboğlu. 64 saatte görüntüsü var. Bir gün çıkar ortaya.Yoksa da yalansın. Adam terörist meşru bir partinin kurmayı ne konuşacak.”

YENİ PARTİ KURMA ÇALIŞMALARI

Ümit Özdağ parti kurma çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

Ben İYİ Parti’den 4 Mart’ta istifa ettim. Çok yeni yani. Buna rağmen bu iki buçuk ay içinde çok ciddi mesafe aldık. Partinin tüzüğünü hazırladık, programında büyük ilerleme kaydettik, kurucular kurulunun büyük bir bölümünü oluşturduk.

223 kurucumuz olacak. 2023’e atıfla. Her ilden muhakkak bir temsilci olacak. Bu kurucular kurulu Türkiye yönetecektir heyet oluşturuyoruz. Çünkü AKP den bir enkaz diye bir moloz devre alacağız onu biliyoruz.

Çok doğru bir geçiş sürecinde Türkiye'nin ehil ellere ihtiyacı var ve Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliğine kuruluş felsefesini benimsemiş, yetkin kadrolara ihtiyaç var. Bunun için titizlikle çalışıyoruz.

Bunları yaparken de salgın hastalık ortamında yapıyoruz. Türkiye'nin kapandığı bir dönemde yapıyoruz, bu kolay bir şey değil. Dünyada salgın hastalık döneminde kurulan parti bilmiyorum bu parti ilk parti olacak.

Dernek kurmanın bile zor olduğu bir dönemde bbiz bir siyasi parti kuruyoruz.

Bu zor bir iş yani kolay bir değil. Bu yazın sonunda da kuruluşumuzu gerçekleştireceğiz hedefimiz bu. Başladıktan aşağı yukarı 5 buçuk ay sonra parti kuruluşu gerçekleştirilmiş olacak.

Peki Türkiye'nin önüne nasıl bir seçenek koyuyoruz?

Türkiye'de milliyetçilik yükseliyor. Türk seçmenininyüzde kırk dokuzu kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlıyor. Milli devletler geri dönüyor. Küreselleşme tavsiye oluyor. Neo-liberalizm tavsiye oluyor.

Biz Türkiye'nin önüne ekonomide de yeni bir yöntemle çıkıyoruz. Yeni bir yolla çıkıyoruz.

Çin devlet kapitalizmi karşısında, serbest piyasa kapitalizmi dağlıyor. Bugün Türkiye'nin yaşamış olduğu ekonomik krizi AKP'nin ve sarı muhalefet partilerinin yöntemleri aşması mümkün değil.

Biz Devlet Planlama Teşkilatının tekrar kuracağız.

Türkiye kaynaklarını doğru kullanmak zorunda . Türkiye 4. Sanayi Devrimini yakalamak zorunda.

Biz 4. Sanayi Devriminin pardesü olmayı hedefliyoruz. Biz AVM ekonomisinden fabrika ekonomisine geçişin temsil ediyoruz.

Biz imalat sanayinin tarımda ve hayvancılıkta kendisine yeten üreten Türkiye'nin Partisi olmayı hedefliyoruz.”

SÜLEYMAN SOYLU MESELESİ

Ceyhun Bozkurt’un sorduğu Süleyman Soylu sorusuna Özdağ şöyle cevapladı: “Türkiye’de açılış sürecinde terör örgütüyle müzakere yaptılar. Terör örgütüyle anayasa yazdılar.

O dönemde Güneydoğı Anadolu'da ilçeler PKK terör örgütüne teslim edildi.

Ve bu ilçeleri PKK terör örgütünden geri alabilmek için kaç şehit verdik? Ceyhun bey siz bilirsiniz? 721 değil mi?

Peki bunlar Jandarma ağırlıklı olarak Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat değil mi?

Evet, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat’ta ki kahraman kardeşlerimiz Türk güvenlik güçlerinin en elit en seçkin birlikleri değil mi?

Türk ordusunun, Türk güvenlik güçlerinin en seçkin birliklerinden 700'ün üzerinde Şehit veriyoruz.

Biz Kıbrıs'ta 600 şehitle devlet kurduk kardeşim. şŞimdi Güneydoğu Anadolu'da ilçelerimizi terör örgütünün elinden almak için eğer 700 tane şehit veriyorsan başarı hükümetin değil o şehitlerin başarısıdır.

Başarısızlık da o ilçeleri PKK terör örgütüne teslim eden hükümetindir. Teslim etmeseniz de bu çocuklarımız onları geri almak için Şehit olmasalardı.

“Efendim biz Fırat Kalkanı Operasyonu yaptık.” Yapmasaydınız kardeşim Beşar Esad'ı devirmeye kalkma saydınız da o bölgeye IŞİD hakim olmasaydı o bölgeye PKK hakim olmasaydı bizim çocuklarımız da gidip şehit olması.

Beşar Esad'la kavga ediyorlar. Seçim oldu. “Seçim gayrimeşru.” Böyle dedi Dışişleri Bakanlığı.

İnanılır gibi değil gayrimeşru olan nedir İstanbul'daki ikinci seçimler gayri meşrudur.

Çünkü biz oy pusulasının içinde farklı oylar çıkıyor Bir tanesini iptal ediyorsunuz diğerlerini kabul ediyorsun. Siyasi Tarih Böyle bir rezalet görmedi. Buna meşhur diyen siyasi zihniyet yani Saray rejimi şimdi Suriye'deki seçim gayrimeşru diyor.”

Editör: TE Bilişim