İsim vermeden İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in "Türk değiliz, Biz Çerkes’iz” sözlerine atıf yapan Özdağ "Türk Milletinin mensubu olmakla, Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi, milli-üniter devlet ile sorunu olanların siyaset yapabileceği yer İYİ Parti değildir. İYİ Parti Türk milliyetçilerinin ve vatanseverlerin partisidir." dedi.

Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiş ve İYİ Parti'nin son düzenlediği Olağanüstü Kurultay'da Genel İdare Kurulu üyeliğine adaylığını koymamıştı.


Bilindiği gibi İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in son günler  ortaya çıkan videosu ve yazdığı bir yazı oldukça tepki çekmişti.

İyi Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen kaffed.org sitesinde yayınlanan bir yazısında "Ana dilimizin anaokulu ve kreşlerden başlamak üzere devlet eliyle öğretilmesi,Özgün yerleşim yeri isimlerimizin iadesi,Özgün aile adlarımızın soyadı olarak kullanılmasına izin verilmesi"ni istedi.
Ayrıca Seymen yazısının sonunda "Biz Türk değiliz. Biz Kürt değiliz. BİZ ÇERKES’iz."
demişti.

Editör: TE Bilişim