Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile birlikte geldiği Adana’da gönüldaşları ile bir araya gelip, esnaf ve çeşitli STK ziyaretlerinde bulundu.

Ayyıldız Hareketi’nin Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçileri tarafından oluşturulan ve partileşme sürecinde olan bir hareket olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özdağ, kalabalık bir grupla yaya olarak Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları tek tek ziyaret ederek şikayetlerini dinledi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Milletvekili İsmail Koncuk, Adana Şalgamı içerek serinledi.

Özdağ, Adana milletvekili İsmail Koncuk, hareketin Adana’da teşkilatlanmasını yapacak Abdurrahman Erkoç ve Hakan Kuşçu ile birlikte Şirin Park Otel’de sivil toplum kuruluşu ve gazetecilerle buluştu.

Özdağ, Ankara’dan Adana’ya bir heyetle geldiklerini anımsatarak, burada değişik sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek esnafla bir araya geleceklerini söyledi.

ERKOÇ: “ÜLKEMİN DURUMU İÇ AÇICI DEĞİL”

Ayyıldız Hareketi’nin Adana Koordinatörü Dişhekimi Abdurrahman Erkoç, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun hiç iç açıcı olmadığını söyledi. İktidarın çözüm üretemediğini de ifade eden Erkoç, “Bunun karşısında ‘Sarı Muhalefet’ diye nitelendirdiğimiz muhalefet somut çözümler ortaya koyamamakta, olaylara sadece göstermelik olarak eleştirisel yaklaşımlarda bulunmaktadır. Kutuplaştırıcı, ikiye ayırıcı seçim sistemi seçmeni sadece iki yoldan birini seçmeye mahkum bırakmıştır. İşte bu şartlar altında milletimiz günlük yaşam zorluklarından ve ekonomik şartların da verdiği ağır yüklerden iyice bunalmış, siyaset kurumuna olan güvenini kaybetmiştir. Hatta öyle ki sandığa bile gitmek istemeyen kararsızların oranı yüzde 30’lara ulaşmıştık” dedi.

“İKİ KAHRAMAN ORTAYA ÇIKTI”

“Hal böyle iken Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk adında iki kahraman ortaya çıkmış ve Türkiye’yi içinde bulunduğu bu zor şartlardan kurtarmak, aydınlık geleceğini sağlamak için, tüm bilgi, birikim ve enerjilerini bu işe adayarak, deyim yerindeyse ateşten bir gömlek giymişlerdir” diyerek sözlerini sürdüren Erkoç, şöyle devam etti:

“KÜRŞAD’IN CESARETİNİ HATIRLADIK”

“Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Ayyıldız Hareketi bize tarihteki bazı olayları hatırlatmaktadır. Yaşadığımız Adana şehri Fransız ve Ermeniler tarafından işgal edildiğinde dağlarda çeteleşen Gizik Duranlar ve Şeyh Cemil Nardalı’nın mücadelesini, yine işgal yıllarında Osmanlı ordusunun tüm silahları elinden alındığı dönemde kendi arasında organize olan Kuvai Milliyecilerin kararlılığı ve inancını, 40 askeri ile Çin sarayına savaş açıp sarayı ele geçirmeye kafasına koyan Kürşad’ın cesaretini, bu hareket bizlere tekrar hatırlatmıştır.

İşte bu umutsuzluk ve ümitsizlik devam ederken, Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde kurulan Ayyıldız Hareketi bizlere adeta umut olmuştur, Ümit olmuştur. Bizler Ayyıldız Hareketi olarak size ve hareketimize güveniyor, inanıyor ve ümid ediyoruz. Sonuna kadar yanınızdayız, destekçiniz ve emrinizdeyiz.”

“TEKERLERİNE ÇOMAK SOKTUK”

“Türkiye’nin böyle bir harekete ihtiyacı var” diye konuşmasına başlayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Tüccar zihniyetli adamların bu memlekete faydası olmaz. Adamın zihniyeti para kazanmak, mal varlığını üçe-dörde katlamak. Her siyasi partide bu tür insanlar, maalesef var. Biz, bir takım insanların tekerine çomak soktuk, rahatsız ettik. Bizim, hayattaki varlık sebebimiz bu” dedi.

Editör: TE Bilişim