Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"UMREDEN YENİ DÖNDÜYSENİZ 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN UYARI

Umre’den dönen bir vatandaşta virüs tespit edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uyarı geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Umre’den dönecek 5 bin 300 vatandaşın 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün Umreden son 5300 umrecimiz dönüyor. Hem kendi sağlıkları ve hem de çevresindeki insanların sağlıklarını korumak için 14 gün boyunca kesinlikle evlerinden çıkmamalarını ve ziyaretçi kabul etmemelerini yeniden hatırlatmak istiyorum. Bu bir KUL HAKKIDIR. Lütfen uyalım"

Medine’den dün akşam Türkiye’ye gelen Umre yolcuları, Esenboğa Havaalanına inen uçakta sağlık taramasından geçirildikten sonra boşaltılan 3 farklı öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

ÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLDİLER

Esenboğa Havaalanına dün akşam inen Umre yolcuları, uçakta sağlık taramasına alındıktan sonra sağlık taramasından geçirildi. Yolcular tarama sonrası, boşaltılan 3 farklı öğrenci yurdunda karantinaya alındı. Kaynak Yeniçağ: Umre’den gelen yolcular karantinaya alındı.

Türkiye’de 6. koronavirüs vakasının Umre’den dönen bir vatandaşta çıkmasının ardından Medine’den dönen vatandaşlar karantinaya alındı. Medine’den Ankara’ya gelen yolcular önce sağlık taramasından geçirildikten sonra karantinaya alınmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle Gölbaşı’nda 3 ayrı öğrenci yurduna götürüldü. Öte yandan karantinaya alınanlar içinden koronavirüs teşhisi konacakların tedavisi için Ankara'da iki hastane belirlendi.

Karantina için giden yolculara polis eskortunun eşlik etmesi dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı. Bu kapsamda Esenboğa Havalimanı'ndan alınan yolcular gözlem altında tutulacakları yerlere nakledildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşların Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olduğu vurgulanarak, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır." denildi.

Açıklamada, "Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır." ifadesi kullanıldı.

ANKARA'DA İKİ HASTANE BOŞALTILIYOR

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle öncül sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Gölbaşı’na getirilen yolcular, yurt odalarında izolasyona tabi tutuluyor. Burada Sağlık Bakanlığı’ndan oluşturulan uzman hekim ve personel tarafından Kovid-19 testine tabi tutulacak Umre yolcularından Koronavirüs tanısı konulacak olanlar Ankara’ya getirilip tedavi altına alınacak.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar gereğince, özellikle Umre’den gelen ve gelecek olan kalabalık grupları izole etmek amacıyla hazırlanan tanı ve tedavi planı kapsamında Ankara’nın Etimesgut ile Sincan ilçelerindeki iki devlet hastanesi boşaltılarak söz konusu olası hastaların tedavisine ayrıldı.

Böylece normal vatandaşlardan ve hastane ortamından ayrılacak olan olası Kovid-19 tanısı konulan hastaların bu iki hastanede tedavisine başlanacak. Her iki hastanenin, Ankara’nın banliyösü olması nedeniyle özellikle Etimesgut ve Sincan olarak belirlendiği ifade edildi.

Halen Ankara’daki Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde oluşturulan karantina ve tedavi bölümleri ise kalabalık olmayan hastaların tedavisinde kullanılmaya devam edilecek.

Editör: TE Bilişim