29 Mart 2015'te, iddialara göre, Turunçlu Mahallesi'nde besi çiftliği sahibi olan Mehmet Nuri Delibaş, kendisiyle aynı işi yapan Halil Yiğit (50) ile tanıştı. Birlikte hayvan ticareti yapmaya başlayan ikiliden Halil Yiğit, Mehmet Nuri Delibaş'a ödeyemediği 115 bin TL borcu nedeniyle Delibaş'ı öldürmeye karar verdi. 

Arkadaşı Melik Karakaş'ın (50) yanına giden Yiğit, Delibaş'ın öldürülmesini istedi. Melik Karakaş da arkadaşları Vakıf Reşit Efe (49) ve Ali Önal (46) ile birlikte cinayet için harekete geçti. Delibaş'a tuzak kurmaya karar veren 3 kişi, Önal'ın kız arkadaşı Ayşe Özgün'den (29) para vaadiyle yardım istedi. 

Şüphelilerin para karşılığında ikna ettikleri Özgün, kendisini üniversite öğrencisi olarak tanıttığı Delibaş ile telefonla konuşmaya başladı. Özgün, birlikte olma vaadiyle kadın arkadaşı Hanife İbili ile birlikte Delibaş'ı önceden belirledikleri eve çağırdı. 

Eve gelen Delibaş, odaya girdikten sonra Ayşe Özgün ve Hanife İbili, tuvalete gitme bahanesiyle dışarı çıktı. Bu sırada içeri giren Karakaş, Önal ve Efe, Delibaş'ı boğarak, öldürdü. Melik Karakaş'ın oğlu F.K. de olay anında gözcülük yaptı.

Editör: TE Bilişim