Yollarda mahsur kalan araçlar var.

Üsküdar'da çekildiği belirtilen ve DHA WhatsApp hattına ulaştırılan görüntüde ise, su dolan yolda bir kişinin yüzerek işyerine ulaşmaya çalıştığı görülüyor.  

Otoyollarda araçlar su birikintileri içinde kalırken, bir çok bölgede işyerlerini su bastı.

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağmur etkili oluyor. Kentte saat 08.30 sıralarında aniden bastıran yağmur nedeniyle bir çok yerde su baskını meydana geldi. Alt geçitler su altında kaldı, araçlar mahsur kaldı. Zeytinburnu Metro İstasyonu'da da su bastı. Metro istasyonundakiler zor anlar yaşadı.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış sabah etkisini artırdı. Şu sıralarda da yağış çok şiddetli şekilde etkili olmaya devam ediyor. Yağışla birlikte fırtına da etkili oluyor. Şiddetli yağışın öğle saatlerinde kadar etkisini sürdürmesi, öğle saatlerinin ardından bir süre daha devam ederek etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Sağanak nedeniyle birçok yerde su baskını meydana geldi. 

YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da başlayan gök gürültülü sağanak yağmur nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda uçak seferleri de olumsuz etkilendi.Kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, şiddetli yağışların olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı. İnişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken kalkış yapacak uçaklarda da yoğunluk oluştu.Uçaklarda gecikmeler meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri değiştirildi.

AKOM'DAN SEL VE FIRTINA UYARISI

Afet ve Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) şu uyarıda bulunuldu:

"İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor."

Beykoz'da durum ciddi

Beykoz'da deniz kara ile birleşti.

AVRASYA TÜNELİ TRAFİĞE KAPATILDI

Avrasya Tüneli de yağış nedeniyle tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.

Editör: TE Bilişim