Mete Sönmez / Muğla / Habererk

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Eğitim Tırı Muğla Ortaca’daydı. Muğla’nın ilçelerine kapsayan eğitim turuna çıkan ve içerisinde bulunan dokunmatik ekranlar ile madde kullanımının insan vücudunda yaptığı zararların anlatıldığı, duvarlarında da uyuşturucu kullananların kendi hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlattığı yazıların bulunduğu Tır’a Ortacalılar büyük ilgi gösterdi.

Tır’ı ziyaret edenler arasında Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Onur Altınışık, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel’de vardı. Tır’ı ziyaret edenlere Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tek tek ekranları gezdirdi ve uyuşturucunun zararlarını ekranlardan birebir anlattılar. Gün boyu Tıra çok sayıda Ortacalı ziyaret etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Tır ile ilgili verdikleri bilgide, “2015 yılından bu yana faaliyette olan tır, madde kullanımının jeolojik, fizyolojik ve sosyal boyutta zararlarını her anlamında görmek üzere burada eğitim veriyoruz. İçerisinde 12 tane dokunmatik ekranımız var. Her birinde farklı farklı olmak üzere 30 farklı uygulama ile insanlara madde kullanımının zararlarını anlatmaya çalışıyoruz. Bu anlamda 14-25 yaş arası gençlerimizi ve ailelerimizi tırımıza bekliyoruz” dediler.
Tır’ı ziyaret eden orta okul öğrencisi Mehmet Ömür ise, “Burada insanları uyuşturcu kullanınca ne gibi zararlarının olduğunu ve kötülüklerini gördüm”
dedi.


 

Editör: TE Bilişim