Doktor Bababeyli’nin vefatı ile ilgili açıklamada bulunan Elçibey Vakfı, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, doktor Bababeyli’ye Allah’tan rahmet dilediklerini duyurdu.

Vakfın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Vakfımız kurucuları arasında yer alan Dr. Abil Babaoğlu’nun ağabeyi, Azatlık Hareketi kahramanlarımızdan, büyük Türk milliyetçisi Uzm. Dr. Tahir Bababeyli İstanbul'da görevi başında yakalandığı melun hastalık sebebiyle vefat etmiştir. Rabbim şehadetini kabul etsin. Türk Dünyasının başı sağ olsun”

İstanbul’da aile hekimliği yapan Azerbaycan kökenli bir doktor olan Tahir Bababeyli, Çin’de ortaya çıkarak küresel bir pandemiye dönüşen koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti."

Başakşehir Kayabaşı Mahallesinde aile hekimliği görevini yürüten Dr. Tahir Bababeyli, bir süre önce rahatsızlanarak Süreyyapaşa Gögüs Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Koronavirüs testi pozitif çıkan Tahir Bababeyli durumu kötüye gitmiş, kendisi için kan bağışı istenmişti.

“BABABEYLİ BİR MİLLİ AZATLIK HAREKATÇISIYDI”

Türkiye’de öğretim görevlisi olan bir başka Azerbaycanlı Toğrul İsmayıl sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Azerbaycan milli azatlık harekatçılarından Uzman Dr.Tahir Bababeyli İstanbul’da koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Dr. Abil Babaoğlu başta olmak üzere tüm sevenlerine ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Çok acı bir haber oldu.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim