Operasyonlarda şimdiye kadar 37 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Efe Osman Apaydın'ın bir ay önce de bir başka çatışmada yaralandığı ortaya çıktı.

Şırnak’ta bulunan 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde Bestler-Dereler bölgesinde yürütülen havca destekli operasyonda 5’inci güne girilirken, bugün saat 07.30 sıralarında çatışma çıktı. PKK terör örgütü mensuplarınca açılan ilk ateş sonucu ağır yaralanan 2 uzman çavuş helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yaralı askerler kurtarılamayarak şehit oldu.

BİR AY ÖNCE DE YARALANMIŞ

Şırnak’taki saldırıda şehit düşen askerlerden birisinin 26 yaşındaki jandarma uzman çavuş Efe Osman Apaydın olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuş Apaydın’ın bir ay önce de çatışmada yaralandığı ortaya çıktı.

Üç yıllık uzman çavuş olan, Meltem Apaydın’la evli  2 çocuk babası Efe Osman Apaydın’ın şehit düştüğü haberi, Niğde’de oturan baba evine askeri yetkililer tarafından verildi. Uzman çavuş Efe Osman Apaydın’ın 24 Mart’ta yine teröristlerle çıkan çatışmada omzundan yaralandığı tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar görevine döndüğü belirtildi. Şehit Efe Osman Apaydın’ın  Niğde’de toprağa verileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim