Açıklamada, ''İstanbul Valiliğimizce bugün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değerlendirmelerine müteakip yapılan yazılı açıklamadaki çelişkiler üzerine zorunlu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur'' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem sonrasında 27 Eylül'de düzenlenen Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) toplantısına çağrılmadığını açıklamıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıklamasının ardından, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun doğal bir üyesi olarak bu toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur" denilmişti.

AFAD'ın Maslak'taki binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, İmamoğlu'nun toplantıya davet edilmediği açıklamasına ilişkin, "Talimat geldi mi herkes buradadır. Kimse özel davet beklemesin. Burada vatandaşımızın hayatı söz konusudur. Şöyle düşünüyorum; Görevinin gereğini yerine getiremeyenler ne yazık ki bunun psikolojik ezikliğiyle, farklı şekillerde ya gündem değiştirmeye çalışıyorlar veya sürekli başka şeylerle laf üretmeye çalışıyorlar." açıklamasında bulundu.

''VALİLİĞİN AÇIKLAMALARINDAKİ ÇELİŞKİLER ÜZERİNE ZORUNLU BİLGİLENDİRME İHTİYACI DOĞMUŞTU''

Oktay'ın açıklamasının hemen ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) konuya ilişkin yanıt geldi. İBB'nin resmi sosyal medya hesabından paylaşılan açıklama şu şekilde:

''Zorunlu Açıklama: İstanbul Valiliğimizce bugün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değerlendirmelerine müteakip yapılan yazılı açıklamadaki çelişkiler üzerine zorunlu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle ilk açıklamada daveti teyid eden valiliğimiz bugünkü açıklamasında ise davet teyidi yerine bunun bir "görev ve sorumluluk" olduğunu belirterek ilk açıklaması ile ters düşmüştür. Bir diğer çelişki ise, Valiliğimiz Büyükşehir belediye başkanının, İl Afet ve Acil Koordinasyon Kurulu’nun doğal üyesi olduğunu ifade etmiştir. Oysa Valiliğimizin bağlı olduğu T.C İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu bugün bir gazeteciye yaptığı açıklamada kendisine "Normalde bu toplantının protokolünde belediye başkanı yok" dendiğini açıkça belirtmiştir. Öncelikle bu konuda idari makamların ortak bir kararı olmasını arzu ederiz. Devletimizin davet ettiği her toplantıya katılmak İBB Başkanı adına gurur verici bir ödevdir. Asıl devlet geleneğimize uymayan tavrın kamuoyu önünde maalesef yine kamu görevlileri marifetiyle İBB kurumu ve Başkanı’nın hedef gösterilmesi anlayışıdır. Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur''

Editör: TE Bilişim