İran'ın Hoy bölgesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'ı da vurdu. Van'ın Başkale ilçesindeki depremde 8 vatandaşımız canından olurken 21 vatandaşımızın da yaralandığı kaydedildi.

İran'ın sınır bölgesinde sabah saat 08.53 civarlarında yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremden acı haber geldi. Depremin Van başta olmak üzere Hakkari ve Iğdır'dan da hissedildiği belirtildi. Van'ın Başkale ilçesinde bulunan kerpiç evlerin altında kalan 8 vatandaşımız hayatını kaybederken yaralı 21 kişiden 8'inin durumlarının da ağır olduğu ifade edildi.

8 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremin ardından yaptığı ilk açıklamasında Erdoğan'a yaşananların tümünü aktardıklarını ve kerpiç evlerde yaşanan yıkıntılarda 8 vatandaşımızın öldüğünü söyledi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, diğer gelecek olan son bilgileri de kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yaşanan depremde İran bölgesinde can kaybı olmadığı gözlemlenirken son gelen bilgiler ışığında 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Sağlık Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına yardım için AFAD ekiplerinin yönlendirildiği kaydedilirken Van'da yaşanan depremin ardından artçı sarsıntılarında devam ettiği ifade edildi.

Van Deprem

Van Deprem

Editör: TE Bilişim