Van'da karantinaya alınan Örmetaş Mahallesi muhtarının koronavirüs taşıyan hastaları sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerinden gizlemesi sonrasında hastalığın daha da yayıldığı ve 20 pozitif vaka daha görüldüğü kaydedildi.

Van'ın Başkale ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyan hastaları sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerine bildirmeyen ve hastalığın yayılmasına sebebiyet veren Örmetaş Mahallesi Muhtarı Mikail Duman görevden uzaklaştırıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Örmetaş Mahallesi'nin 7 Nisan'da İstanbul'dan gelen bir vatandaşta virüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındığını belirtti.

Jandarma ve sağlık ekiplerinin mahallede sürekli inceleme yaptığını anlatan Mehmet Emin Bilmez, "Muhtarın yasak başlamadan önce mahalleye gelenleri saklaması, jandarma ve sağlık ekiplerine yardımcı olmaması, yanıltmasından dolayı maalesef bugün o mahallemizde 20 pozitif vaka tespit edildi. Muhtar, bu ihmalinden ve köylünün sağlığını tehlikeye attığı için hakkında soruşturma açılıp görevinden uzaklaştırıldı. Muhtarın bu tavrı bizi oldukça üzdü." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim