AKP'li Diyanet'in her gün yeni bir haberi çıkmaya devam ediyor. Vatandaşa her daim akşam saatlerinde içerisinde pazara gitmesi öneren ve bu zaman zarflarında daha ucuz alışveriş yapabileceklerini belirten Diyanetin Elazığ'daki külliyesinin maliyeti şimdiden 90 milyon lirayı aştı.

Elazığ'da daha önce 2018 yılında yaklaşık 19 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan ancak tasarruf tedbirlerinden dolayı bir süreliğine yapımı durdurulan Harput Diyanet Külliyesi için Hazine bütçesinden sadece 2020 senesi için 14 milyon liralık bir kaynak aktarımı gerçekleştirildi.

Maliyeti Şimdiden 90 Milyon Lira

AKP'li Diyanet'in Elazığ'da devam eden külliyenin maliyeti ise vatandaşın sırtından karşılanmaya devam ediyor. AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un daha öncesinde kullandığı ifadede külliyenin önemine vurgu yapılırken bakanlığın her zaman yanlarında olduğunu söylemesi de uzunca bir süre konulmuştu.

İslam dünyası adına en büyük külliyelerden biri olarak gösterilen Harput Diyanet Külliyesi için harcanan masrafların şimdiden 90 milyon liraya kadar çıkması her fırsatta vatandaşa akıl veren AKP'li Diyanet'e tepki gelmesine neden oldu.

Editör: TE Bilişim