FETÖ ile özdeş sözde haber sitesinin logosu bulunan belgenin sahte olduğu açıkça anlaşılıyor.

Evrakta tarihler bir birini tutmazken, genel müdür imzasının da PNG indirme sitesinden alındığı açıkça belli oluyor.

Öte yandan alçak haber sitesinde FETÖ’nin elebaşı baş virüs Fetullah Gülen’in bir demecinin de yer alması olayın ne kadar adice olduğunu ortaya koyuyor.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR."

Türkiye'nin tam karantinaya gireceği iddiasını içeren genelgede şöyle deniliyor:

20 Mart 2020 cuma günü itibariyle eczaneler ve hastaneler hariç olmak üzere spor salonları, yüzme havuzları, spor tesisleri, kulüpler, dernekler, galeriler, kütüphaneler, ibadethaneler, parklar, otobüs terminalleri, alışveriş merkezleri ile 3 kişiden fazla çalışanı bulunan işletmeler geçici olarak kapatılacak. 
-Sadece lokanta, restoran ve kafe gibi işletmelerin yalnızca evlere servis hizmeti yapmaları koşuluyla açık kalmalarına müsade edilecek... 

23.03.2020 (pazartesi) itibariyle süpermarketlerin pazartesi - çarşamba - cuma olmak üzere haftada 3 gün 08.00-16.00 saatleri arasında açık olmaları gibi bir takım önlemler alınacak. 
İnternet üzerinden mal ve hizmet sunan tedarik zincirleri ile taşımacılık, tarımsal faaliyetler, benzin istasyonları, bankacılık, sigorta ve posta hizmetlerinde herhangi bir aksama olmayacak. 
 

İşte sosyal medyada dolaşan ve gerçekliği tartışma konusu olan belge:


 

Editör: TE Bilişim