Korkusuz yazarı Ahmet Takan, “Murat Mercan’ın Washington’da misyonu ne olacak?..” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, “Murat Mercan’da özel sohbetlerde Erdoğan’dan hoşlukla bahsetmezdi. Peki o koltukta nasıl otururdu Mercan efendi?.. Abdullah Gül ve FETÖ’nün himayesinde olduğu için” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Takan’ın yazısı şu şekilde:

Haftalardır heyecanlı bir bekleyiş vardı Dışişleri Bakanlığı’nda…

“Bakan beyler gece yarısı arayacak yeni görevlendirmeleri tebliğ edecek” diye bekleşirlerken…

“Bugün”… ”Yarın”… “Bugün”… “Yarın”…

Bomba önceki gün patladı!..

Dışişleri Bakanlığı’nda bazı büyükelçiliklere ve daimi temsilciliklere 54 yeni atama yapıldı. Atamalar AKP ve saray geleneklerine uygun olarak gerçekleşti!..

Birçok şeyde olduğu gibi bunu da kanıksadığınızı biliyorum. Kulağınızın üstüne yatacağınızı bile bile yine de yazacağım. Vicdanım el vermiyor…

Tokyo Büyükelçiliği’nden Washigton Büyükelçiliği’ne fırlatılan Murat Mercan…

Saray darbesi ile görevinden alınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in danışmanlığını yaptığı günlerden beri (çok iyi) bilirim. İç dengelerin değişmesi sonucunda Gökçek’e ince bir feyk atarak Abdullah Gül’ün yanında konuşlanmış ve günün adıyla “cemaat” bugün ise FETÖ denen hain yapılanmanın icazetiyle (!) AKP’nin kuruluşunda Genel Başkan Yardımcılığı ile mükafatlandırılmıştı. O günlerde Tayyip Erdoğan’ın Murat Mercan’dan pek haz etmediğine ve ne fırçalar attığına bizzat şahit olmuşumdur. Murat Mercan’da özel sohbetlerde Erdoğan’dan hoşlukla bahsetmezdi. Peki o koltukta nasıl otururdu Mercan efendi?.. Abdullah Gül ve FETÖ’nün himayesinde olduğu için. Doğrusunu söylemek gerekirse, Murat Mercan, hakkı olduğunu düşünerek çok uğraştı AKP hükümetlerinde bakan olmak için ama Erdoğan geçit vermedi. Murat Mercan, mebusluktan da olduktan sonra küstü kenara çekildi, örtülü ticari faaliyetlerine devam etti. Adı bile unutulmuştu ta ki Tokyo Büyükelçiliği gibi çok üst düzey bir göreve gönderilene kadar.

★★★

ABD’de Biden seçildi… Murat Mercan’da Türkiye’nin Washington Büyükelçisi oldu…

“Bu işte nasıl bir gariplik var”, “ne alaka“ mı diyorsunuz?..

Dışişleri Bakanlığı’nın kadroları (eski kafa ve saf olanlar), atamayı duyunca çok şaşırdılar hatta hiç beklemiyorlardı. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’a odaklanmışlardı.

Fotoğrafı netleştirmek için bir alıntı yapalım. ABC gazetesinde, Yılmaz Polat atamayı duyar duymaz yazdı;

“FETÖ’yü iyi tanıyanlardan biri de Washington Büyükelçiliği’ne atanan Murat Mercan.

25 Ocak 2011.

ABD’nin Teksas Eyaleti Austin kentinde bulunan Eyalet Senatosu’nda önemli bir oturum var.

Oturum Fethullah Gülen için Senato kayıtlarına geçirilen bir karar tasarısıyla ilgili.

85 No’lu tasarıyı sunan Senatör Lucio Nelson ilkokul mezunu ‘kumpascı’ vaiz Fethullah Gülen’i ‘eğitimci, şair, yazar’ olarak tanıtıp dünya çapında bir toplumsal hareketin ilham kaynağı olarak Senato kayıtlarına geçiriyor.

Oturumda AKP’den yedi temsilci bulunuyor.

AKP Milletvekilleri ‘Nurettin Canikli, Fatma Şahin, Hasan Murat Mercan, Mehmet Şahin, Emin Nedim Öztürk, Abdullah Çalışkan, Murat Yıldırım’ ‘Gülen’in onur’ konukları olarak Teksas Senatosu’nda ön sırada oturuyor.

Bir anlamda ‘Sözde eğitimci Gülen’ için düzenlenen oturuma şahitlik yapıyorlar.

Senatör Lucio Nelson AKP’li davetlileri takdim edip ‘hoş geldiniz’ diyor. “

★★★

Haydi buradan yakın şimdi!..

Sadece ABD’deki bilinen bilinmeyen faaliyetleri mi?..

FETÖ, Murat Mercan ile çok ilgilenir hatta kendisine pek iyi bakarlardı. Çayını, kahvesini hiç eksik etmezlerdi. FETÖ’nün garibanları maklubeye kaşık sallarken Mercan efendinin sofrasından kuş sütü bile eksik edilmezdi.

Şu yazdıklarıma inanmayan Abdullah Gül’e sorsun… Cesaret edip Tayyip Erdoğan’dan korkmaz ise Gül’de çıkıp kamuoyuna gerçekleri açıklasın!..

★★★

Biden’ın seçilmesinden sonra defalarca yazdım; sarayın Washington’da ABD yeni yönetimi ile köprü bulabilmek için yürüttüğü gizli diplomasiyi… Ve, Trump’ın damadı Kushner ile çok sıkı fıkı olan damat Berat Albayrak’ın görevden alınışının Biden’a bir jest olup olmadığı ile ilgili konuşulanları…

Halk Bankası, Zarrap, mal varlığı dosyaları…

Son zamanlarda dikkatinizden kaçmıyordur. Saraydan epeydir “Fethullah Gülen’i iade edin” sesleri de gelmiyor!..

Aynı noktadan devam edin. Murat Mercan’da Washington’a Büyükelçi oldu!..

Okurlarımız iyi bilir. Taa en başından beri iddia ile yazıyorum; BO-ŞA-NA-MI-YOR-LAR diye…

Çaktırmadan nikah tazelerlerse de hiç şaşırmayacağım!..

Yeter ki, Biden yeşil ışık yaksın…

★★★

Hain FETÖ yapılanması ile ilgili hassasiyetlerini çok iyi bildiğim İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a da (kendisi dış politika ve güvenlik konularında çok iyi yetişmiş derin bir uzmandır) önerim olacak;

Murat Mercan dosyasını da açarsa kamuoyunun bilgilenmesi ve gerçeklerin faş edilmesi için çok faydalı olur.

Ancak çok merak ediyorum, başta Ahmet Hakan olmak üzere yandaşlar, Ümit hocaya ekranlarını açarlar mı?..

Deriin şüphelerim var!..

★★★

Ulu Tanrı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.

Editör: TE Bilişim