Resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun kendisine yer vermeyen Demirören ve Ciner medya grubunu eleştirmesine Demirören Medya Grubu gazetelerinden ortak tweetli cevap geldi.

YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu Kartal'da yaptığı konuşmada, kendisinin açıklamalarına yer vermeyen medya kuruluşları olan Demirören ve Ciner grubunun gazetelerinin ismini tek tek sayarak, "Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin." demişti. 

Demirören Medya Grubu'na bağlı Hürriyet, Milliyet, Vatan ve CNN Türk, İmamoğlu'nun bu açıklamalarını aktardığı haberlerinde, İmamoğlu'nun eleştirilerini 'tehdit' olarak niteleyerek "İmamoğlu'nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" manşetiyle gördü. 

Hürriyet söz konusu haberinde İmamoğlu’nun sadece medyayı doğrudan eleştirdiği bölüme yer verilirken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok” sözlerine İmamoğlu tarafından verilen cevaba hiç yer verilmedi. 

Ekrem İmamoğlu, bugün Kartal Belediyesi'ni ziyareti esnasında kalabalığa yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bazı iş insanları var. Onların patronluk yaptıkları kanallarda sesimin kısılmasını, babaları adına, bu ülke için çalışmış insanlar adına üzüntüyle izliyorum. Şahenk ailesine ait NTV'yi, Demirören ailesine ait CNN Türk'ü, Ciner ailesine ait Habertürk'ü uyarıyorum. Ailelerinin bu ülkeye yaptıkları katkılara saygı duyduğum için uyarıyorum. Bu mesele Ekrem İmamoğlu değil memleket meselesidir. Rakibim adına 10 kişi konuşuyor. Hepsine söz hakkı veriyorlar. Ya kardeşim, benim de cevaplarım var. Bana yer vermiyorlar. Mesela rakibimin bana cevabını yayınlıyorlar, ama benim söylediklerimi yayınlamıyorlar"

İmamoğlu'nun medya eleştirisi yaptığı açıklamanın aktarıldığı haber, Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Vatan gazetesine ait Twitter hesaplarından da aynı anda, "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" başlığıyla paylaşıldı. 

Turkuvaz Medya Grubu'na ait AHaber’in de Demirören Medya Grubuna ait gazetelerle benzer bir haber yayımlaması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim