Haber Global'de ekrana gelen "Neden?" programına konuk olan Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er ve Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz arasında "AKP iktidarına destek" tartışması yaşandı.

"PARTİLİ GAZETECİ OLMAKLA SUÇLUYORSUNUZ"

İsmail Saymaz, "Türkiye gazetesinde yazdığınızın farkındasınız değil mi? Türkiye gazetesi kurulduğu günden beri hükümete destek veriyor, siz hükümete destek veriyorsunuz beni partili gazeteci olmakla suçluyorsunuz" diye serzenişte bulundu. 
 
Rahim Er "İsmail, dalkavukluk başka bir şey destek vermek başka bir şey ben AK Parti'nin doğru icraatına destek veririm, yanlış icraatını da yazarım" dedi.

GÜLMEYE BAŞLADI

İsmail Saymaz'ın "Hangisini yazdınız? Mesela 'Şu hususta eleştirdim diyebilir misiniz, bir eleştiri söyler misiniz?" sorusuna Rahim Er, "Mesela minareler.. Bakın 'Ne alakası var?' diyeceksiniz. Bizim klasik dini bir mimarimiz var onun bir şekli var" yanıtını verdi. Saymaz, bu yanıt üzerine canlı yayında gülmeye başladı.

Rahim Er sözlerine şöyle devam etti:

"Altunizade de ilahiyat fakültesinin camiinde minare şahadet parmağı şeklinde ama onun şerefiyesi yok, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışında minare var yine şahadet parmağı şeklinde şerefiye yok, Yenibosna'da minare var şerefiye yok"

Bunun üzerine gülmeye devam eden Saymaz, "Üzgünüm bu eleştirilerinizi kaçırmışım" diye cevap verdi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Canlı yayında yaşanan tartışma Twitter'da en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

Editör: TE Bilişim