Happani'nin haberine göre ;  bir ihbar sonrası Suriye’ye dernek adı altında gaz ihracatı yaparak milyonluk vurgun ortaya çıktı. 

EMAR  Yardımlaşma ve İnsanı Geliştirme Derneği adı altında 3 Bin 850  ton LPG gazı Valilik izniyle Suriye’ye  geçirilip Esad’ın kontrolünde bulunan Halep kentine götürülmüş.  

Kilis Valiliği, Öncüpınar Kara Hudut Kapısı Mülki İdare amirliği tarafından verilen izin belgesinde bir ay geçerli olup süresi uzatılamaz ibaresi dikkat çekerken 4 defa süresi uzatılarak gaz ihracatı yapıldı. 

EMAR  Yardımlaşma ve İnsanı Geliştirme Derneğinin sadece gaz ihracatı yapması bunun dışında her hangi bir faaliyetinin olmaması dikkat çekti.  

Türkiye’nin önde gelen gaz firmasından alınan faturada  dernek adına değil de Suriye uyruklu Hasan Hallis adına kesilmiş ve Gaz teslim yerinin ise Suriye Halep yazıyor olması dikkatlerden kaçmadı. 

İhbarda bulunan kişi Öncüpınar sınır kapısı bakıma alındığından dolayı sadece belirli araçlara ve firmalara izin verildiğini, gazın ise 590 dolara alınıp 960 dolara Suriye’de satıldığını söyledi.  

Kayıtlarımızda böyle bir dernek bulunmamaktadır. 

Kilis Valiliği Dernekler müdürlüğüne yaptığımız başvuru sonucunda, yapılan araştırmada Dernekler Müdürlüğümüz kayıtlarında "EMAR Yardımlaşma ve İnsanı Geliştirme" adı altında bir dernek bulunmamaktadır denildi. 

MAHKEMELER

Yukarıdaki metinde tek satır gaz şirketi hakkında  bilgi yokken kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden şirket Erişim Engelleme Mahkeme Kararı aldırmayı başardı.
Gerekçede şu ifadelere yer verildi;
"Talep eden  ...........Anonim Şirketi vekili Av. A.Y Ö ve Av. B.B.B tarafından 20/07/2018 havale tarihli dilekçesi ile; https://www.habererk.com/gundem/dernek-adi-altinda-milyonluk-vurgun-h61554.html URL adreslerinde müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğinden bahisle erişimin engellenmesi talebinde bulunmuş olup Ankara 7.Sulh Ceza Hakimliği'nin 20/07/2018 tarih ve 2018/5... D.iş sayılı kararı ile talep reddedilmiş ise de; Dilekçe ve eklerinde yer alan talebe konu bilgi ve ekran görüntülerine ait belgeler incelenmiş olup, yukarıda yazılı URL adreslerinde bulunan içeriklerde talep edenin itibarı ve saygınlığının zedelenmesine neden olacak paylaşımların olduğu anlaşılmakla, 5651 Sayılı Kanunun 9. maddesinde belirtilen şartlar oluştuğundan talebin kabulü ile gerekçesi yerinde bulunmayan Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 20/07/2018 tarih ve 2018/5... Değişik İş sayılı erişimin engellenmesi talebinin reddine ilişkin kararının kaldırılmasına dair aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur." denildi.

GARİPLİKLER BAŞLADI
Yukarıdaki gerekçeden de anlaşılacağı gibi O büyük gaz şirketi Ankara 7.Sulh Ceza Hakimliği'ne müracaat etmiş ve talep reddedilmiş.

Ama gelin görün ki 1.Sulh Ceza Hakimliği "talep reddedilmiş ise de;" diyerek "Erişim Engelleme Kararı" aldı.

GAZ ŞİRKETİ HAKKINDA TEK SATIR YOK!
Erişim Engelleme Kararı alınan haberde bir kelime bile O şirket hakkında vurgu yokken sadece EMAR  Yardımlaşma ve İnsanı Geliştirme Derneğinin yaptığı durum irdelenirken O gaz şirketi neden böyle bir karar aldırdı bizde merak ediyoruz.

Ve buradan ilan ediyoruz, yeni belgeleri teyit ettikçe bu usulsüzlüğün üzerine gideceğiz.

Editör: TE Bilişim